MENIU

De ce să ne temem. Declarația prin care Dragnea sugerează că e posibilă OUG pentru Coduri Penale

<p>Octav Ganea/Inquam Photo</p>

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, cu privire la modificarea Codurilor penale, că în Parlament nu se mai poate vorbi de adoptarea cu procedură normală - dezbateri, adoptare şi promulgare, toate proiectele PSD-ALDE fiind blocate. Prin urmare, șeful PSD lasă să se înțeleagă mai mult ca niciodată, că este posibilă adoptarea unei OUG pentru Codurile Penale.

”Îmi cer iertare acum miilor de români care unii stau în puşcărie pe un articol neconstituţional, alţii sunt târâţi în tribunale pe baza aceluiaşi articol sovietic, iar alţii sunt târâţi pe la DNA şi mai sunt şi alte mii sau zeci de mii care nici măcar nu ştiu că au dosar. Îmi cer iertare că s-a lungit atât de mult elaborarea codului Penal. Probabil că nu o să mă ierte. Maniera pe care noi am avut-o, pe care eu am avut-o de a avea o abordare procedural corectă, în Parlament, s-a dovedit că a fost una greşită, pentru că în Parlament nu se mai poate vorbi de adoptarea cu procedură normală - dezbateri, adoptare şi promulgare”, a declarat Liviu Dragnea. El a mai spus că legile propuse de majoritatea parlamentară sunt blocate.

”Orice lege, dacă e vorba de Fondul Suveran de Dezvoltare sau alte legi cu influenţe economică pozitivă sau socială, legile Justiţiei, toate sunt atacate, toate sunt retrimise, doar-doar să nu se mai pună în practică, doar-doar până atunci reuşesc să dea guvernul jos, doar-doar reuşesc să distrugă PSD şi majoritatea parlamentară”, a apreciat liderul PSD.

Reamintim că Liviu Dragnea, președintele PSD, a avut prima reacție după ce a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. După o ședință CexN de 5 ore, Liviu Dragnea a ieșit în fața camerelor, cu liderii PSD, în spatele său, și a spus ce a hotărât: ”Decizia e fermă! Rămân președintele PSD, președintele Camerei! Nu mă sperie Iohannis, nici Hellvig, nici Kovesi, nici Ponta, nici Pahonțu”. Totodată, Liviu Dragnea a declarat că cere iertare românilor care stau în pușcării pe baza unui articol neconstituțional. Liviu Dragnea a mai făcut o promisiune fermă: statul paralel va fi zdrobit. 

Liviu Dragnea: "Rămân la conducerea PSD, merg până la capăt! Nu mă sperie Iohannis, nici Kovesi!"

Firea, întrebată dacă se va da OUG pentru Codurile Penale: ”Se va lua o decizie în acest sens”

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea oug coduri penale