MENIU

Decizie fără precedent a unui parlamentar român cu probleme de conștiință

Într-o țară în care demisia de onoare a unui politician este exclusă, deputatul PMP Doru Coliu a anunţat că demisionează din toate funcţiile pe care le deţine în partid, după ce presa a dezvăluit că ar fi ascuns faptul că în tinereţe a avut o condamnare cu închisoarea.

Parlamentarul recunoaşte că în urmă cu douăzeci de ani, "din prea multă credulitate şi naivitate", a fost antrenat într-o situaţie regretabilă şi a fost condamnat penal pentru complicitate la înşelăciune. El spune că a stat în detenţie, unde din cauza tratamentelor inumane şi "corecţiilor” fizice a fost foarte aproape de obştescul sfârşit.

El spune că a învăţat însă din această eroare, "din propria cădere şi disperare" şi a înţeles definitiv că doar prin muncă, trudă, demnitate şi sacrificiu poţi răzbi în viaţă.

"Sunt doar un om care a greşit într-o etapă critică a vieţii sale, iar acum m-a ajuns trecutul din urmă şi mă aflu din nou la momentul adevărului", afirmă Doru Coliu.

El le cere iertare celor pe care i-a dezamăgit, în special lui Traian Băsescu şi Eugen Tomac, susţinând că a crezut tot timpul, în interiorul său, că şi-a ispăşit această greşeală a tinereţii şi a considerat că va putea fi tratat în măsura realizărilor sale de astăzi. Deputatul anunţă că demisionează din toate funcţiile deţinute în PMP.

Coliu se află la primul mandat de deputat şi este preşedinte al organizaţiei PMP Diaspora.

Mai multe articole despre:
parlamentar decizie conştiinţă fara precedent