MENIU

De cine SE TEME PONTA la prezidenţiale: "Singurul candidat..."

De cine SE TEME PONTA: 'Singurul candidat...'

Premierul Victor Ponta spune că singurul candidat la alegerile prezidențiale de care trebuie să teamă este el însuși, în sensul de a nu face greșeli foarte mari în cadrul campaniei electorale.

"De mine trebuie să mă tem cel mai tare, să nu fac greșeli foarte mari", a declarat premierul, luni, la un post tv.

Întrebat dacă a învățat din experiența de prezidențiabil a lui Mircea Geoană, Ponta a replicat: "Am învățat din experiența tuturor. Am fost și în campania domnului Năstase și în campania domnului Geoană. Am văzut și am trăit direct lucruri și, evident, ca și candidat faci greșeli, problema e să nu faci greșeli fundamentale. În rest, cred că v-am mai răspuns, cu siguranță cel mai greu contracandidat pentru mine ar fi fost Crin Antonescu. Oricine va intra în turul II va fi un candidat puternic pentru că va încerca să mobilizeze votul negativ''.

El a explicat că avantajul său, spre deosebire de ceilalți candidați, este că în ultimii 14 ani a fost tot timpul în atenția a mass-media, a adversarilor politici și a instituțiilor statului.

"Pe mine m-a controlat ANI, m-au controlat toate instituțiile. (...) Nu mai e nimic de când m-am născut, nu știu, din clasa a I-a și până azi, bun și rău despre mine. Pot să bag mâna în foc", a adăugat premierul.

În ceea ce privește proiectul său pentru alegerile din toamnă, liderul PSD a menționat, în afara obiectivelor macroeconomice avute în vedere ca premier, pe cele de politică externă, în special în actualul context regional, modificările la Constituție și relația între Puterile statului.

"Am vorbit destul de mult, în ultima perioadă, despre lucruri care nu țin de funcția de prim-ministru, ci de cea de președinte. Astăzi cred că am apucat să vorbesc de politica externă a României, care e poziția noastră în regiune, ce trebuie să facem pe plan european, ceea ce trebuie să prezinte România ca poziție internațională. Am vorbit și vorbesc în continuare despre sistemul constituțional. Și am spus foarte clar ce susțin eu, acele modificări la Constituție pe care le-am propus împreună cu Crin Antonescu și cu USL-ul. Am vorbit și vorbesc despre cum văd relația dintre Puterile statului, Executiv, președinte, prim-ministru, care trebuie să lucreze împreună nu să fie în competiție, Parlament și Justiție", a spus Ponta.