MENIU

De ce întârzie Curtea Supremă motivarea în cazul condamnării lui Vâlcov

Solicitare neașteptată a lui Darius Vâlcov, în dosarul de corupție de la Tribunalul Dolj

Situație ciudată la Curtea Supremă! Magistrații nu au motivat încă decizia de condamnare a lui Darius Vâlcov la 8 ani de închisoare cu executare deși au trecut 8 luni de la condamnare. Se întâmplă asta în condițiile în care alte condamnări dispuse după cea a lui Darius Vâlcov au fost motivate de judecători.

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat pe 8 februarie  de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 8 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Potrivit deciziei instanţei, Vâlcov a primit 4 ani pentru trafic de influenţă, 6 ani pentru spălare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicându-se pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă un spor, rezultând astfel o condamnare finală de 8 ani.

Alte condamnări dispuse după cea a lui Darius Vâlcov au fost motivate deja de judecători.

Liviu Dragnea a fost condamnat, pe 21 iunie,  la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Motivarea sentinței a fost publicată pe 14 septembrie 2018.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost achitat, pe 21 mai 208, de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care este acuzat mărturie mincinoasă. Totodată, instanţa a decis schimbarea încadrării juridice din mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în cea de mărturie mincinoasă. Motivarea a fost publicată pe 21 septembrie 2018.



Mai multe articole despre:
Curtea Supremă motivare Vâlcov întârzie