MENIU

De ce a inclus Dragnea doi foști deținuți politici în delegația PSD de la Cotroceni

Dragnea îl trimite pe Nicolicea

Dragnea trimite doi foști deținuți politici la consultările de la Cotroceni și pe Eugen Nicolicea.  Prezența lui Marin Iancu și Ioan Munteanu în delegația PSD este un atac la Iohannis care nu susține cererea PSD-ALDE de revocarea a procurorului general Augustin Lazăr acuzat că a refuzat eliberarea unui fost deținut politic în anii '80 la Penitenciarul Aiud.

"Revenim cu detalii privind aşa-zisele consultări de la Palatul Cotroceni referitoare la situaţia din justiţie şi vă reamintim, de asemenea, delegaţia Partidului Social Democrat: Domnul Eugen Nicolicea – Vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, Domnul Marin Iancu – Fost deţinut politic, Domnul Ioan Muntean – Fost deţinut politic", anunţă PSD.

Conform PSD, Marin Iancu a fost deţinut politic la penitenciarul din Aiud timp de cinci ani şi patru luni şi, deşi îndeplinea condiţiile pentru a putea fi eliberat, procurorul Augustin Lazăr, pe atunci preşedinte al Comisiei de propuneri pentru punerea în libertate condiţionată de la închisoarea din Aiud i-a refuzat de patru ori liberarea condiţionată.

"Mai exact, cazul domnului Marin Iancu a fost analizat de patru ori de către Comisia lui Lazar. Şi de fiecare dată s-a considerat că acesta nu poate fi pus în libertate, fiind amânat până când deţinutul politic şi-a ispăşit integral pedeapsa, deşi îndeplinea condiţiile legale pentru a putea fi eliberat. După ce şi-a ispăşit integral pedeapsa, generalul în rezervă Marin Iancu a trecut prin alte momente cumplite în ziua de 21 decembrie 1989, zi în care fiica cea mare a fost împuşcată. În timp ce protesta în stradă împreună cu fiica cea mică împotriva regimului comunist, a aflat că fiica cea mare a fost ucisă", spun socil-democraţii.

Ioan Muntean, de asemenea, a fost deţinut politic la penitenciarul din Aiud, Secţia 6-a Bis cu regim restrictiv, categoria deţinuţi politici extrem de periculoşi pentru statul comunist PCR, timp de şapte ani, iar Comisia condusă de Augustin Lazăr i-a respins de două ori liberarea, susţine PSD.

"După ce i-a făcut plângere lui Lazăr despre abuzurile din penitenciar, acesta i-a întocmit un raport de pedepsire şi l-a băgat zece zile la izolare", afirmă PSD.

"Cei doi eroi încarceraţi au trăit un calvar în penitenciarul din Aiud, le-au fost răpiţi ani din viaţă, ani petrecuţi în iadul condus de Lazăr”, conchid social-democraţii.

Delegaţia PSD pentru consultările de vineri cu preşedintele Klaus Iohannis, pe tema justiţiei, va fi formată din trei persoane, una dintre ele fiind Eugen Nicolicea, a anunţat joi seară, la Antena 3, liderul PSD Liviu Dragnea, care a spus că vor fi trei persoane care crede că îi vor plăcea foarte mult şefului statului.

Mai multe articole despre:
PSD Cotroceni Dragnea