MENIU

Darius Vâlcov, plasat în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă

ICCJ a decis ca Darius Vâlcov, fost ministru de Finanțe, să fie plasat în arest la domiciliu, dar măsura nu este executorie și definitivă, pentru că decizia ICCJ poate fi contestată de DNA. Termenul este de 48 de ore.

Darius Vâlcov ar putea fi elilberat. Decizia instanței nu este definitivă, iar DNA poate face contestație. Dacă va fi respinsă Vâlcov poate merge în arest la domiciliu.  

Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov este arestat din 2 aprilie. Procurorii DNA au cerut, în 7 aprilie, instanţei supreme emiterea unui nou mandat de arest preventivă pentru Darius Vâlcov, însă solicitarea a fost respinsă. Măsura a fost propusă de procurori după ce Senatul a avizat, în 1 aprilie, cererile de extindere a urmăririi penale, reţinere şi arestare preventivă pentru noile fapte de care este suspectat Darius Vâlcov.

Potrivit procurorilor, începând din 2011 şi până la data reţinerii sale, Darius Vâlcov a efectuat operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţia de primar, senator şi ministru. Vâlcov s-ar fi folosit de informaţiile obţinute când a ocupat cele trei funcţii pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură, deţinute de fostul ministru al Finanţelor, dar administrate prin interpuşi.

Darius Vâlcov a stat în arest la domiciliu din 26 martie până în 2 aprilie, când a fost arestat preventiv pentru 23 de zile, până în 24 aprilie inclusiv. Instanţa supremă a admis în 2 aprilie contestaţia procurorilor DNA în cazul deciziei de arestare la domiciliu a lui Vâlcov luată de un judecător de drepturi şi libertăţi de la ICCJ. Decizia a fost luată după ce procurorii l-au acuzat de trafic de influenţă, pentru că ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la sută din sumele încasate.

 

Darius Vâlcov, cercetat în arest la domiciliu