MENIU

Darie Cristea: În momentul de față, PNL e în cea mai proastă situație posibilă

Sociologul Darie Cristea a declarat, miercuri, în cadrul emisiunii "Deschide Lumea", la Realitatea TV, că "PNL e într-o situație ingrată pentru că nu și-a asumat guvernarea acum", dar nici nu se va putea să se desprindă prin critici la adresa noului Guvern. În acest sens, afirmă Darie Cristea, PNL se află "în cea mai proastă situație posibilă". 

"E o poveste mai lungă, dacă ne uităm la ideea cu guvernanți tehnocrați. Prima întrebare aici este “Dacian Cioloș este potrivit să conducă un Guvern de tehnocrați?”. Nu sunt alte nume care să fie în situația lui Cioloș. Pe urmă, a doua întrebare este “Avem garanția că un guvern tehnocrat este ceea ce vrea publicul?". PSD a găsit sub presiunea publică cea mai bună măsură să iasă din acest scandal – demisia, în timp ce PNL nu putea să fructifice electoral protestele din țară, pentru că acolo a fost vorba de o problemă morală", a spus Darie Cristea.

În viziunea sa, noul Guvern nu va avea sprijin din partea parlamentarilor pentru toate proiectele.

"Românii nu au ceva împotriva partidelor mari de stânga și de dreapta. Singura soluție în momentul de față era această guvernare de tehnocrați. Pe termen lung, guvernul acesta va avea nevoie să i se manifeste susținerea în Parlament periodic. Nu cred că va avea suport parlamentar pentru toate lucrurile, pentru că pur și simplu ambele mari partide vor trebui să capitalizeze pe ceva ce face guvernul, ori bun, ori rău. PNL e într-o situație ingrată pentru că nu și-a asumat guvernarea acum, dar nici nu se va putea să se desprindă prin critici la adresa guvernului. În momentul de față PNL e în cea mai proastă situație posibilă", a adăugat sociologul.

Mai multe articole despre:
PNL PSD guvern tehnocrati Darie Cristea