MENIU

Daniel Constantin: Tăriceanu a încercat să-și asigure președinția călcând pe onoare și respect

Fostul copreședinte al ALDE Daniel Constantin a susținut, duminică, într-un mesaj postat pe Facebook, că Tăriceanu a încercat să-și asigure președinția ALDE dând din coate împotriva celor care i-au fost alături, călcând pe onoare și respect

"Regret să constat și după ziua de ieri că domnul Tăriceanu nu a înțeles nimic din discuțiile/criticile din ultimele săptămâni cu privire la comportamentul său politic extins. În continuare, prin minciună, încearcă să acopere abuzurile pe care le face! A încercat să-și asigure președinția dând din coate împotriva celor care i-au fost alături, călcând pe onoare și respect și, mai mult, întrebând apoi de ce au trădat! Este precum în bancul celebru în care împingi pe cineva pe scări și apoi întrebi de ce se grăbește", a scris Daniel Constantin pe Facebook.

Potrivit fostului copreședinte al ALDE, nu este însă pentru prima dată când, în numele unui "liberalism autentic", Călin Popescu Tăriceanu provoacă scindări și trădări, punând iremediabil prin longevitatea acestor acțiuni o pată pe întreaga clasa politicã românească de după 1989. Acesta a amintit episoadele din 1991, 2006, 2014 și 2017.

Totodată, Daniel Constantin a mai scris că Tăriceanu nu înțelege nici acum motivele pentru care s-a produs ruptura în ALDE: "Regret că nici măcar în al 12-lea ceas, Tăriceanu nu a înțeles motivele care ne despart în mod fundamental. Eu nu fac politică pentru funcții, deci nici nu pot fi cumpărat cu funcții. În caz contrar astăzi aș fi fost lângă domnia sa în funcții precum cea de viceprim-ministru. Am ales să sacrific aceste funcții pentru oameni, nedorind să învăț lecția predată și la care mă îndemna 'președintele' Tăriceanu. Nici acum nu a înțeles că am condamnat minciuna și ipocrizia, caracteristici definitorii ale comportamentului său. Acesta este și motivul pentru care am făcut demersurile în justiție. Împotriva sa, nu a partidului. Congresul ALDE pe care l-a comandat Tăriceanu va rămâne, din păcate, o pată imposibil de șters în cariera sa politică! Alta".

Mai multe articole despre:
Tăriceanu Daniel Constantin ALDE