MENIU

Daniel Constantin: Eşecul ALDE sub Tăriceanu, iminent, o spun cu regret

Eșecul ALDE sub Tăriceanu este iminent, declară fostul copreședinte al partidului Daniel Constantin, adăugând că excluderea sa a fost ''un act premeditat'', iar modelul de leadership pe care actualul lider al formațiunii îl imprimă ''nu face decât să ducă ALDE sub pragul electoral''.

''Trăiesc un sentiment amar pentru că, în urmă cu trei ani, împreună cu Tăriceanu, am pus bazele grupului parlamentar PC-PLR. Era primul pas făcut pentru ceea ce ne doream atunci să devină a treia forță politică din România. Iată că astăzi, după ce Tăriceanu s-a înscăunat președinte unic prin minciună, într-un mod care nu are legatură cu democrația, ALDE a ajuns al șaselea partid ca dimensiune din România. Eu sunt același om ca în urmă cu trei ani.

Tăriceanu nu! Îmi e greu să explic ce s-a întâmplat cu Tăriceanu, de unde vin aceste porniri abuzive care amintesc mai degrabă de regimurile dictatoriale decât de democrație. Să fie clar! Excluderea mea este un act premeditat al lui Tăriceanu. Este un profitor și un speculant, pentru că a beneficiat de încrederea mea și a colegilor mei, și-a adus în partid o duzină de complici pe care, cu o voce mieroasă, i-a împins în funcții pentru a dezechilibra structurile partidului înaintea congresului care normal avea să se întâmple în 2017'', a declarat, pentru AGERPRES, Constantin.

El a susținut că președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, ''este însetat de putere și de funcții''. ''Frica lui cea mai mare este să rămână fără funcție. Și atunci s-a înconjurat numai de oameni la fel de dependenți de funcții și poziții care să-l ajute să își conserve funcțiile. Însă, astăzi, prin modelul de leadership pe care îl imprimă la nivelul conducerii ALDE, nu face decât să ducă partidul sub pragul electoral.

Eșecul ALDE sub Tăriceanu este iminent, o spun cu regret. Nu îi voi ierta niciodată lui Tăriceanu abuzul și șantajul de tip mafiot! Se bate cu pumnul în piept că este liberal, dar îi șantajează pe cei care își caută dreptatea în instanțele de judecată. Excluderea colegilor mei este o rușine pentru Tăriceanu și pentru cei care au votat după cheremul lui. Îi este frică de judecată, pentru că știe că ceea ce a făcut nu are legătura nici cu liberalismul, nici cu statutul, nici măcar cu legea. Este un președinte de carton'', a spus Constantin.

El a adăugat că va continua acțiunea în instanță pentru a demonstra că nu s-au respectat ''nicio normă, niciun statut'' când a fost convocat forul suprem al partidului. ''Vom merge mai departe pentru a demonstra că Tăriceanu nu a respectat nicio regulă, nicio normă, niciun statut atunci când a convocat congresul. Un congres la care și-a invitat toți prietenii apropiați, ca să fie sigur că nu are surprize. Din păcate pentru Tăriceanu, atât timp cât există acest proces în instanță, conducerea ALDE nu poate fi înregistrată la Tribunal. Deci este președinte numai în fața prietenilor săi politici. Următorul termen este pe 18 mai", a precizat Daniel Constantin.