MENIU

Dăncilă vrea să discute cu Iohannis, înainte de ședința CSAT de vineri

Viorica Dăncilă vrea să discute cu președintele Klaus Iohannis, înainte de ședința CSAT de vineri, 28 decembrie, anunță Realitatea. 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat joi, într-o întâlnire informală cu presa, că intenţionează să discute cu preşedintele Klaus Iohannis despre înlocuirea miniştrilor de la Transporturi şi Dezvoltare Regională.

Această discuţie ar putea avea loc chiar vineri, în marja şedinţei CSAT, în condiţiile în care prim-ministrul îşi doreşte ca echipa guvernamentală să nu fie supusă schimbărilor, imediat după ce România va începe să exercite preşedinţia Consiliului UE.

De asemenea, joi seara sau vineri dimineaţa, prim-ministrul va avea o discuţie cu ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, în vederea stabilirii mandatului pentru şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Klaus Iohannis a convocat şedinţa CSAT pentru vineri, de la ora 12.00, la Palatul Cotroceni, cu scopul de a analiza solicitările ministrului Apărării referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei României, a informat Administraţia Prezidenţială.

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în data de 28 decembrie a.c., începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni, pentru a analiza solicitările ministrului apărării naţionale referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei României”, a precizat Preşedinţia.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a anunţat, miercurea trecută, că nu va prelungi mandatul actualului şef al Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, care se încheie în 31 decembrie 2018. Leş nu a precizat pe cine va propune în locul lui Ciucă.

"Nu voi prelungi acest mandat al şefului Statului Major al Apărării. Legea prevede un mandat de patru ani de zile, cu posibilitatea prelungirii acestui mandat. Din ceea ce m-am uitat eu în arhive, a fost o singură situaţie în care s-a prelungit mandatul unui fost şef al Statului Major al Apărării şi am dorit să menţin aceeaşi cutumă. Nu vreau să ajung să vă spun care este părerea mea despre generalul Ciucă pentru că am lucrat cu dânsul aproape doi ani, ştiu capacităţile domniei sale, ştiu ce a făcut pentru Armata României şi ce poate face", a declarat Gabriel Leş.

Mai multe articole despre:
CSAT iohannis Dancila