MENIU

Dăncilă - ”tănțica incultă”, apelativul ”suburban” care i-a înfuriat pe pesediști

Scandal între putere şi opoziţie din cauza Vioricăi Dăncilă. Ludovic Orban a lansat un atac extrem de dur la adresa premierului după adoptarea ultimei ultimei ordonanţe de urgenţă. "Tănţica incultă şi analfabetă comite o crimă cu premeditare impotriva economiei româneşti", a scris preşedintele PNL pe facebook. Liderii PSD au reacţionat imediat. Îl descalifică ca om, spune Mihai Fifor, completat de Dan Nica.

”În ziua aniversării Revoluției Române, în ziua preluării simbolice a Președinției Consiliului Uniunii Europene de la Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, în seară practic a ultimei zile de lucru din acest an când puțini sunt aceia care pot să reacționeze, tănţica incultă, analfabetă, dar din ce în ce mai tupeistă și mai obraznică, comite o crimă cu premeditare împotrivă economiei românești, și așa suferindă după loviturile anterioare încasate de la pleiadă de nechemați rătăciți pe la butoanele guvernului și ministerelor”, a scris Ludovic Orban, pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după ce Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă prin care sunt suprataxate băncile şi companiile din domeniul energiei.

Atacul lui Ludovic Orban nu a rămas fără replică. ”Să jignești impardonabil o femeie, fie ea și premierul României, nu te descalifică doar ca politician, ci, în primul rând, ca om care ar fi trebuit, cel puțin teoretic, să aibă o minima educație - cei șapte ani de acasă”, a reacţionat Mihai Fifor, proaspăt ales preşedinte al Consiliului Naţional PSD.

”Ieșirea președintelui PNL, Ludovic Orban, este deopotrivă tristă, cât și îngrijorătoare. Și o consider ieșire, nu declarație politică, pentru că refuz să cred că acesta este nivelul discursului unui bărbat în România anului 2018. Un Guvern condus de o femeie a avut curajul să implementeze o serie de măsuri care redau României demnitatea națională în raport cu partenerii. Prin comparație, ieșirea președintelui PNL este doar o alunecare în fantezie și suburban”, a reacţionat şi Natalia Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni.

”Atacul suburban al lui Orban la adresa premierului trădează o crasă neputință! Realizând probabil că nu este capabil de nicio acțiune politică de substanță, nu i-a mai rămas decât să recurgă la injurii”, a transmis şi Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD.

Mai multe articole despre:
Dan Nica Ludovic Orban Viorica Dăncilă