MENIU

CSAT cu scântei. Klaus Iohannis a suspendat şedinţa, din cauza neînţelegerilor pe buget

Dăncilă şi Iohannis, faţă în faţă. Preşedintele a convocat şedinţa CSAT

Şedinţă CSAT cu scântei, la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis a suspendat ședința de marţi, după ce discuțiile privind apărarea țării s-au prelungit. Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, şedinţa a fost suspendată după discuţii pe bugetele instituţiilor care se ocupă de domeniul Apărării. Au fost nemulţumiri de ambele părţi, atât din partea reprezentanţilor Guvernului, cât şi a preşedintelui. CSAT se va reuni din nou pe 19 decembrie.

UPDATE: Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care a avut loc marți, 11 decembrie a.c., a fost suspendată de către președintele României, Klaus Iohannis, la solicitarea membrilor Consiliului, având în vedere faptul că ordinea de zi a cuprins tematici importante referitoare la apărarea țării și securitatea națională, fapt care a generat discuții prelungite, transmite Administraţia Prezidenţială.

Drept urmare, președintele României a decis reluarea ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării în data de 19 decembrie a.c., pentru continuarea analizei subiectelor aflate pe ordinea de zi, mai precizează sursa citată.

Pe ordinea de zi a şedinţei au fost incluse subiecte referitoare la:

• Planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2019-2028;
• Planul de întrebuinţare a Forţelor Armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2019; • Planul Naţional de Priorităţi Informative pentru anul 2019;
• Programul de activitate al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru anul 2019

În cadrul şedinţei Consiliului vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale.

Mai multe articole despre:
CSAT sedinta csat Viorica Dăncilă