MENIU

Dăncilă nu știe dacă fondul pentru investițiile locale funcționează cu lei sau euro

<p>Moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului va fi citită luni</p>

Premierul Viorica Dăncilă este confuză în privința fondului pentru investițiile locale, anunțat la începutul săptămânii de Liviu Dragnea și care urmează fă fie înființat prin ordonanță de urgență.

Întrebată de jurnaliști la Parlament despre acest subiect, Viorica Dăncilă a spus că este vorba despre 10 miliarde de lei.

”Trebuie să găsim și alte oportunități de a dezvolta localitățile rămase în urmă și în acest sens avem această abordare, acest fond de investiții care are alocată o sumă de 10 miliarde de lei”, a spus Dăncilă.

”De lei sau de euro?”, i-a atras atenția un jurnalist.

”De lei”, a spus premierul.

”De lei sau de euro?”, a insistat jurnalistul.

”Lei”, a spus, din nou, Dăncilă

”Domnul Dragnea a spus euro”, i-au atras atenția jurnaliștii.

”Eu știu de 10 miliarde de lei, poate d-nul Dragnea are dreptate, eu așa știam. Nu m-am uitat încă atent pe cifrele din buget. Important este că acest proiect la nivel național vrea tocmai ca fiecare localitate să aibă cele necesare și încercăm să găsim mai multe modele pentru dezvoltare”, a cedat Viorica Dăncilă.

Liviu Dragnea a anunțat luni că Guvernul va da săptămâna viitoare o ordonanță de urgență pentru înființarea unui fond prin care să se aloce investițiilor locale suma de 10 miliarde de euro. El a spus că a fost luată o decizie în acest sens la ședința Comitetului Executiv al partidului, dar a refuzat să spună care e sursa acestor finanțări.

”E o chestiune nouă, urmează finalizarea proiectului azi-mâine și sperăm ca guvernul să dea OUG într-o săptămână. După aceea, ministrul Finanțelor va da detalii”, a spus Liviu Dragnea într-o conferință de presă, refuzând să dezvăluie sursa finanțării.

Mai multe articole despre:
euro lei Viorica Dăncilă fond ivestitii