MENIU

Dăncilă duce "știrile false" la Bruxelles: În România, statul de drept e respectat. Sunt mâhnită!

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, în sesiunea plenară a Comitetului Economic şi social European, că este mâhnită de dezinformările care există cu privire la acţiunile Guvernului de la Bucureşti, spunând că Executivul nu a intervenit în sistemul juridic.

Viorica Dăncilă a prezentat, joi, la Bruxelles, prioritățile Președintiei României la Consiliul Uniunii Europene în cadrul sesiunii plenare a Comitetului Economic și Social European (CESE).

Dăncilă a răspuns întrebărilor puse de mai mulți membri CESE privind situația statului de drept în România. Premierul a sustinut, și cu această ocazie, că Guvernul nu a intervenit în justiție și ca este vorba despre o dezinformare plecată de la știri false.

"Vreau să vă asigur că în România statul de drept este respectat, drepturile omului trebuie respectate şi sunt mâhnită să constat că încă este dezinformare. Guvernul României nu a avut interferenţă în justiţie. Puteţi adresa aceste întrebări şi vă dau răspunsurile corecte. Una dintre poblemele este referitoare la ştirile false şi dezinformare pentru că pot să inducă percepţii greşite despre un stat sau guvern, cum e acum cu guvernul României", a declarat Viorica Dăncilă, la Bruxelles.

Potrivit mediafax.ro, premierul a vorbit şi despre dublul standard în Uniunea Europeană.

"Trebuie să pornim de la situaţia reală pentrua găsi soluţiile pentru ameliorarea situaţiei. Avem dublu standard, Europa este divizată, avem nevoie de o Europă unită şi toate statele membre să fie tratate în mod real. Asta depinde de noi. Dacă vom continua divizând şi mai mult Europa nu ne putem mira că următoarea configurare a Parlamentului European va fi una care să nu permită luarea unor decizii corecte pentru cetăţenii europeni", a mai spus Dăncilă.


Mai multe articole despre:
Viorica Dăncilă