MENIU

Dăncilă, gata să candideze la prezidențiale. PSD nu este convins. Susținere pentru Firea

Viorica Dăncilă a vorbit despre candidatura sa la Cotroceni pentru prima dată, asta deşi în PSD există mai mulţi posibili candidaţi pentru prima funcţie în stat. Printre aceştia, Eugen Teodorovici, Mihai Fifor sau Liviu Pleşoianu. De altfel, unii lideri PSD au îndemnat la o analiză mai cumpătată și au invocat alte nume posibile: Gabriela Firea sau Călin Popescu Tăriceanu. 

Colegii Vioricăi Dăncilă nu sunt deocamdată convinși de viabilitatea candidaturii sale la prezidențiale, asta cu atât mai mult cu cât sondajele comandate de partid pentru stabilirea candidatului potrivit nu sunt încă finalizate.

Unii oficiali au început deja să invoce alte nume pentru cursa prezidențiale. Pe listă: Gabriela Firea și Călin Popescu Tăriceanu. 

”Eu cred ca desemnarea candidatului PSD sau a unei coalitii e o chestiune mult mai complicata si zilele acestea vom analiza toate ipotezele. Este nevoie de o coalitie mai larga astfel incat candidatul propus sa aiba cea mai mare relevanta si sa aiba o sansa cat mai mare. Nu trebuie sa ignoram candidatura lui Tariceanu, personalitate politica remarcabila. Ar putea fi o varianta”, a spus Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui.

Buzatu a făcut referire și la sondajul CURS în care Gabriela Firea se bucură de încrederea electoratului. 

”În sondajul CURS a aparut doamna Firea. Populatia are cea mai mare incredere. Trebuie luată în calcul și această variantă. Trebuie luate în calcul și variantele anunțate în PSD: Eugen Tedorovici, Șerban Nicolae”, a spus Buzatu. 

La rândul lui, Liviu Pop afirmă că nu este nimic senzational in anuntul lui Dancila. ”Congresul partidului va decide dupa o analiza temeinica si dupa un sondaj pe care PSD il face care este decizia PSD, care este candidatul, este o decizie interna in partid”, a subliniat Pop, care l-a menționat și el pe Tăriceanu ca un posibil candidat cu șanse.

Cozmin Guşă, scenarii pentru alegerile prezidențiale

”Președinția României nu se castiga asa usor, trebuie venit cu argumente”, a spus Pop.

O poziția mult mai fermă a fost exprimată de liderul PSD Slatina, Emil Moț. El spune că cea mai bună variantă pe care o are partidul pentru prezidențiale este Gabriela Firea, datorită încrederii de care se bucură în sondaje.

„E mult mai ușor să transformi în voturi o zestre semnificativă de încredere și notorietate, decât să le clădești pe toate de la zero sau oricum de undeva de jos”, subliniază acesta.

”Sunt și eu preocupat, ca toți colegii, de modul în care vom aborda alegerile prezidențiale, după eșecul usturător de la europarlamentare. Avem nevoie de un candidat credibil, capabil și să transmită un mesaj puternic către marea masă de nehotărâți, dar să și mobilizeze electoratul PSD.
Mă întâlnesc zilnic cu colegi, cu oameni simpli, fără funcții politice, care mă întreabă deschis cine va fi candidatul nostru pentru Cotroceni. Le spun tuturor, așa cum mi s-a spus și mie, că vom face un sondaj de opinie în urma căruia va fi desemnat cel mai bine plasat coleg, dintre cei care și-au anunțat intenția să candideze.
Dar, sunt întrebat și întreb și eu la rândul meu, de ce să-i măsurăm doar pe cei care și-au manifestat dorința de a candida? Poate sunt alți colegi care stau mult mai bine și care chiar dacă nu doresc în acest moment să se înscrie în competiție, ar putea fi convinși să o facă. Este cazul dnei Primar General Gabriela Firea, care vedem cu toții că de ani buni se află pe primele poziții în toate sondajele de opinie, în ce privește încrederea. Ori e mult mai ușor să transformi în voturi o zestre semnificativă de încredere și notorietate, decât să le clădești pe toate de la zero sau oricum de undeva de jos.
Eu cred că în acest moment nu facem altceva decât să pierdem timpul cu tot felul de experimente și încercări, în loc să încercăm să maximizăm cea mai bună variantă pe care o avem și s-o convingem pe dna Firea să candideze! Ar fi un semnal extraordinar pentru tot partidul și ar crea acea emulație de care avem nevoie pentru a da, după atâția ani, Președintele Țării!”, scrie Moț pe Facebook.