MENIU

Dan Vasile Mihale: ,,Suntem praf, coană Viorica! Suntem praf!''

Viorica Dancila

,,Suntem praf, coană Viorica! Suntem praf! Este pentru prima oară în istoria României când oprim o termocentrală...'', este declarația unui miner de la Complexul Energetic Oltenia revoltat că premierul României, Viorica Vasilica Dăncilă, s-a plâns în ședința de guvern de joi că a fost informată SUSPECT și NEPERMIS de târziu despre situația gravă de la Complexul Energetic Oltenia. Neverosimil, dar nu imposibil. Așa se comunică, probabil, într-un guvern de marionete. Ministrul Energiei, Anton Anton, avusese o rundă de negocieri cu minerii încă de luni, iar greva dura de ceva zile.

Degeaba se spală pe mâini doamna Dăncilă. Nu poate covinge niciun om inteligent. Din declarațiile făcute la Palatul Victoria rezultă că domnia avea o altă agendă, mult mai importantă. În timp ce ministrul Anton Anton încerca să-i convingă pe ortaci să se întoarcă la lucru și anunța posibila eliminare a taxei de 2% pentru firmele din energie, premierul Viorica Vasilica Dăncilă se lăuda că a adoptat ordonanța privind organizarea și funcționarea Orchestrei UE.

,,Suntem praf, coană Viorica! Suntem Praf!'', vorba minerului revoltat din Gorj. Sistemul Energetic Național este în pericol, iar premierul marionetă fuge de responsabilitate, invocând intervenții oculte și anunțând cai verzi pe pereți. A fost în cheia obișnuită. Miniștrii PSD-ALDE fac totul perfect, însă se lovesc de anumite forțe oculte care le pun bețe în roate.

Lipsa de resposabilitate este o constantă în guvernul PSD-ALDE. Nimeni nu-și asumă nimic. Programnul de guvernare este un onirism ieșit din pixul consilerului condamnat Darius Vâlcov, iar efectele acestor aberații fiscale trădează o realitate dramatică: Guvernul Dăncilă a ajuns la fundul sacului și de aceea bugetul de stat pe 2019 întârzie. 

Greva minerilor din Gorj demonstrează că inițiatorul introducerii taxei pe lăcomie pentru bănci și a taxei de 2% pentru firmele din energie nu a făcut niciun studiu de impact. Măsura guvernului s-a întors tocmai împotriva firmelor cu capital de stat care sunt la un pas de colaps. Un alt efect pervers al taxei pe lăcomie este că Guvernul Dăncilă a ajuns, din cauza lipsei de viziune economică, să se împrumute mai scump de la bănci pentru plata salariilor și a pensiilor. 

Lipsa banilor la buget îi face pe politrucii din instituțiile de stat să emită aberații pe bandă rulantă. Cea mai recentă aparține Comisiei de Insolvență, care stabilește, ATENȚIE, că o familie alcătuită din doi adulți și doi copii poate trăi în condiții decente în mediul urban cu 2600 de lei și că din acești bani, familia poate chiar economisi 236 lei pe lună. Am rămas mut! De aceea, le lansez o provocare acestor vizionari.

Dacă vor să fie luați în serios, le propun politicienilor din PSD-ALDE, de la vlădică până la opincă, să renuțe la toate veniturile care depășesc suma de 2600 de lei, pentru a se bucura și ei de ,,bunăstarea'' celor pe care îi conduc. Este provocarea cea mai firească pentru îmbuibați, manipulatori și autosuficienți. Sunteți praf!

Vezi și Blogul lui Mihale

Mai multe articole despre:
praf Viorica Dăncilă