MENIU

Dan Vasile Mihale: Prezidențiale halucinante! Cine înclină balanța în favoarea lui Iohannis

Klaus Iohannis

În absența unor prezidențiabili veritabili, Iohannis, președintele cu reacție întârziată, care conduce țara de la distanță, poate să doarmă liniștit până la toamnă. Dragnea, Dăncilă, Tăriceanu și Barna lucrează, involuntar sau voluntar, pentru el.

Dan Barna, candidatul USR - PLUS pentru prezidențiale, se comportă ca un șofer începător, care conduce pe contrasens. Împins în față de copilotul Cioloș, care și-a luat permisul la fără frecvență, cu instructorul Iohannis, Barna a uitat cu cine se luptă pentru locul doi și îl atacă, fără noimă, pe Iohannis. Să-l învinovățești pe actualul președinte pentru ororile de la Caracal este o greșeală gravă, de diletant.

Într-o logică electorală normală, USR - PLUS ar fi trebuit să intre în cursa pentru Cotroceni într-o alianță cu PNL și să îl sprijine pe Iohannis. În România, nimic nu este însă normal, mai cu seamă în politică, unde s-au adunat toți cei care au eșuat în alte domenii,  sau care nu aveau niciun alt viitor fără politică.

URS - PLUS s-a îmbătat cu apă chioară. După un succes de etapă la europarlamentare, Barna și Cioloș au transformat lupta pentru Cotroceni într-un spectacol grotesc demn de liga a treia. La acest spectacol ieftin contribuie, din plin, atât PSDăncilă, cât și încarceratul Liviu Dragnea, care își vrea partidul înapoi din pușcărie. Nici Tăriceanu nu se lasă mai prejos. Acesta se agață de micul PSD (Pro România) ca să șubrezească ce a mai rămas din PSD, după preluarea lui Dăncilă & Co.

Ce se va întâmpla însă cu acești circari, dacă la Congresul PSD apare un candidat cu șanse reale să îl pună în dificultate pe Iohannis?  PSD nu și-a desemnat, oficial, candidatul la prezidențiale, iar Dăncilă, care nu a condus cu adevărat niciun vehicul politic, ci doar a fost condusă, se poate retrage din cursa pentru Cotroceni, înțelegând, poate, că ambiția sa de a reprezenta PSD la prezidențiale face țăndări partidul.

Orice este posibil, iar zarurile nu au fost aruncate. Sper să înțeleagă asta și Tăriceanu, alias Motocliceanul, și copilotul de raliuri Victor Ponta și doamna Dăncilă, dar și începătorul Barna, care conduce un partid  înființat de un ONG-ist care nu a reușit de aproape un deceniu să rezolve formula matematică care să-l propulseze la Primăria Capitalei, deși este matematician de profesie.

Mai multe articole despre:
iohannis