MENIU

Dan Vasile Mihale: "Operațiunea Monstrul" cu Dragnea și Grindeanu

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat a fost marcat de două evenimente "majore": execuția lui Daniel Constantin, eveniment previzibil încă de săptămâna trecută, și partida de pescuit Dragnea-Grindeanu. Primul eveniment s-a consumat după scenariul anunțat, iar cel de-al doilea - după trecerea la ora de vară.

Ora de vară a fost pentru PR-ul lui Dragnea un prilej pentru a gafa monumental. "Au de gând să schimbe ora! Noaptea ca hoţii! #rezist! #nudorm!", a fost mesajul postat de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pe Facebook. Postarea liderului PSD a fost distribuită de peste 400 de persoane şi a fost însoţită de peste 300 de comentarii. Redau, în mod aleatoriu, doar câteva dintre ele: "Până și ora se schimbă(...)''; "Te oftici, Liviule, că nu ați reuşit să dați ora înapoi cu 27 de ani?;" ''Domnule Dragnea, aţi fi în stare să schimbaţi şi ora, adică să o reduceţi la 30 de minute, dacă asta v-ar scăpa de toate belelele care vă aşteaptă în viitorul nu prea îndepărtat''. Cam astea au fost reacțiile oamenilor la gluma nesărată postată de Dragnea. Nu mai insist deoarece liderul PSD ne-a lămurit, public, că a fost ideea lui Grindeanu. Cine se aseamnă, se adună... Nici nu aveam alte așteptări de la domnul Grindeanu.

PR-ul lui Dragnea s-a "reinventat" însă peste noapte, ''Noaptea ca hoţii'',  și i-a trimis pe cei doi glumeți la pescuit de știuci. Evenimentul a fost mediatizat tot pe Facebook, însoțit de o galerie foto pe măsură, desprinsă parcă din "Operațiunea Monstrul''. Evenimentul a fost un nou prlej pentru ironii "fine"...

"În acest sfârşit de săptămână, l-am învăţat pe Sorin să pescuiască. Marea ruptură între Parlament şi Guvern a avut loc: eu am prins 17 ştiuci şi el 9. Eu cred că e foarte bine pentru un începător care nu pusese niciodată mâna pe o lansetă! La vâsle, un ecologist: Marcel Ciolacu", a scris, savant, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pe Facebook. Ăsta da simț al umorului, domnule Dragnea!

Luni, a venit și replica glumețului premier: "Am învăţat. E adevărat că nu am mai pescuit până acum. Înţeleg că aşa, ca începător, stau foarte bine (...) Eu, de exemplu, pot să-l învăţ să schieze pe dl. Liviu Dragnea, că înţeleg că nu stă foarte bine în acest domeniu", a declarat Sorin Grindeanu.

Mult succes, domule Grindeanu! Este evident că domnul Dragnea are nevoie de un monitor de schi, ca să poată aluneca mai ușor printre tenebrele politicii românești. În rest, glume ieftine la ceas de noapte, în timp de coalția scârțâia din toate încheieturile. Dar poate că ăsta a fost scopul? Să deturnați atenția de la "execuția" lui Daniel Constantin...

Pentru oamenii normali, România a trecut la ora de vară, pentru politicieni - a fost doar un nou prilej de gâlceavă și umor ieftin.

 

 

 

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea Sorin Grindeanu