MENIU

Dan Vasile Mihale: Dragnea grațiază, Teodorovici blufează

Liviu Dragnea, dezinformat de Teodorovici?

Deși a reușit să tergiverseze cu câteva luni deznodământul în dosarul ,,Bombonica'', atacând în justiție desemnarea completurilor de cinci judecători, liderul PSD i-a ordonat marți supusului Tudorel Toader să găsească o ,,soluție'' pentru amnistie și grațiere. Și tot marți, ministrul Teodorovici, MC-ul(maestrul de ceremonii) PSD vine cu una și mai gogonată: limitarea dreputului de muncă al românilor peste hotare. La idee achiesează și ministrul Pintea, care și plusează. Aceasta vrea să-i lege de glie pe rezidenți, o perioadă.

Am anticipat că Tudorel Toader nu va fi remaniat, pentru că mai are o misiune importantă, una capitală: pregătirea unui proiect care să reglementeze amninstia sau grațierea. Poate că nu o să fie grațiere și nici amnistie, dar o să fie cu siguranță o ,,soluție'' pentru lideri politici cu probleme în Justiție. Cea mai probabilă variantă este o ordonanță de urgență care să închidă dosarele instrumentate în baza protocoalelor cu SRI și care să revizuiască sentițele sau soluțile deja date.

Deși a negat tot timpul că în laboratoarele secrete ale PSD s-ar pregăti amnistia sau grațierea, Liviu Dragnea a cedat ispitei și a rostit mesajul magic: ,,Tudorele, fă ceva!''. Ce va face Tudorel? Vom vedea în următoarele zile, după Centenar, o sărbătoare națională confiscată, în discursurile publice, de toți fruntașii PSD-ALDE. Pentru mulți social-democrați, Centenarul este un bun prilej pentru a șterge totul cu buretele, inclusiv infracțiunile comise de politicienii de la vârf din PSD-ALDE și de clienții lor politici.

Așa cum spuneam, am anticipat mișcarea lui Dragnea. Nu același lucru pot spune, însă, și despre intenția ministrului Teodorovici. Nu l-am bănuit niciodată de prea multă inteligență pe actualul ministru de la Finanțe, dar ultima inițiativă a acestuia este de-a dreptul halucinantă, antieuropeană, deoarece îngrădește dreptul la muncă și liberă circulație. Nu așa îi încurajezi pe oameni să revină în România, unde a început să se simtă, din ce în ce mai acut, lipsa forței de muncă calificate, ci printr-un program articulat de reforme economice.

La fel de halucinantă este și inițiativa ministrului Sănătății, Sorina Pintea, care vrea să-i lege pe rezidenți de glie, plecând de la premisa că aceștia sunt datori cu ceva statului român pentru cât a investit în ei. Este adevărat! Sunt datori statului român, în egală în care statul român are obligația să le creeze condiții de muncă și viață. Cam la asta se rezumă tot.

Nimeni nu a plecat din țară de prea mult bine, ci dimpotrivă. PSD, cu liderii actuali, nu are însă capacitatea să abordeze problemele majore democratic, ci autocratic, prin intimidare și constrângere.

Vezi și Blogul lui Mihale

 

 

 

Mai multe articole despre:
null