MENIU

Dan Vasile Mihale: Dragnea dezlănțuit coace o nouă remaniere. Cui i se clatină scaunul?

Fostul baron mieros de Teleorman a cedat nervos. Joi, după ce a inugurat un bazin de înot la Focșani, Liviu Dragnea s-a dezlănțuit și a început să amenințe în dreapta și în stânga. A început prin a-i ataca pe cei care manifestă îngrijorare față de cele trei legi care "reformează" justiția și a încheiat prin a-i amenința pe proprii colegi de partid din Guvernul Dăncilă care se opun descentralizării. Întâlnirea cu aceștia s-a lăsat cu un ultimatum: cine se opune, pleacă!

Ce ironie fără margini! În timp ce Dragnea inaugura bazinul de înot din ograda lui Oprișan, fieful liderului PSD băltea, la propriu, în apele acumulate ca urmare a topirii zăpezii. O eventuală vizită în zonă unde, pe alocuri, se merge cu barca, nu figura însă pe agenda pescarului Dragnea. Dar niciodată nu e prea târziu... În fine, este evident că agenda liderului PSD nu se suprapune cu cea a cetățeanului. Prioritatea lui Dragnea este să-i convingă pe miniștrii care se opun descentralizării să cedeze, pentru că altfel își pierd postul. 

Descentralizarea este foarte importantă pentru Dragnea pentru că este singura modalitate de a-i controla și trage la răspundere pe baronii locali din partid. Descentralizarea în sine nu este rea ca idee, dar nu trebuie făcută pe repede înainte, fără studii de impact, ca mai toate "reformele" făcute de PSD. Dar pentru slugoii din PSD asta nu contează prea mult. Dacă liderul suprem a poruncit, se execută. Cam asta ar fi, pe scurt, cu descentralizarea și eventuala remaniere. Ce contează dacă mai pleacă unul-doi din Executiv? La câți au venit și plecat, tot aia a fost: mediocritate.

Și nu doar descentralizarea îi provoacă nervozitate liderului PSD, ci și cele trei legi privind justiția, care sunt atacate, pentru a doua oară, la CCR, după ce au primit din nou votul Parlamentului. Nervos din calea afară, liderul suprem îi amenință pe toți cei care îi pun piedici, inclusiv pe președintele Iohannis. Cine nu este cu PSD, este cu statul paralel, cel puțin în abordarea lui Dragnea care, atenție mare, anunță modificarea urgentă a Codurilor penale și a legilor privind siguranța națională. 

Ce aberație fără margini! Dragnea, unul dintre principalii beneficiari ai statului paralel, a identificat principalul "dușman al poporului'': "statul paralel'' - unde intră, la grămadă, presa ostilă, pe care o vrea anihilată, Opoziția, Președinția și serviciile de informații pe care nu le controlează nefericita coaliție PSD-ALDE.

Închei parafrazându-l pe regretatul I. L. Caragiale: Curat murdar, domnule Dragnea!

Mai multe articole despre:
guvern ameninţări remaniere Dragnea dezlănțuit