MENIU

Dan Vasile Mihale: PSD se multiplică și se diluează

Pro România, sau noul PSD, a mai furat o felie din PSDragnea. Fostul premier Mihai Tudose, deputat de Brăila, s-a înscris în formațiunea fostului premier PSD Victor Ponta. Următorul pe listele lui Ponta ar fi, pe surse, fostul premier Grindeanu, actualmente șeful ANCOM. Dar nu este foarte sigur. Singura certitudine a momentului este că Ponta racolează cadre doar de la PSD, iar PSDragnea se diluează.

Pro România, noua formațiune a fostului lider PSD Victor Ponta, nu are încă un bazin de cadre propriu, ar fi și prea devreme pentru asta, ci doar o ideologie de stânga, asemănătoare cu cea trâmbițată de vechiul PSD. Acesta este, probabil, și motivul pentru care formațiunea lui Ponta reușește să racoleze doar nemulțumiții scoși din joc de camarila lui Dragnea.

Faptul că a aparut un nou partid de stânga nu este un lucru rău. Răul este altul: Pro România seamănă, izbitor de mult, cu fostul PSD condus de Ponta și este populat cu aceiași ostași care i s-au închinat și lui Ponta și lui Dragnea.

Ponta se poate lăuda cu o singură achiziție de anvergură: Corina Crețu, actualul comisar european pentru politică regională. În rest, apă de ploaie.

De Tudose, care zăcuse în Parlament vreo patru mandate, nu se auzise mai nimic până să fie numit premier de Dragnea, iar ca premier nu a făcut nicio brânză. A fost primul pesedist care a declarat război băncilor.

Și eventuala achiziție a lui Grindeanu ar fi la fel de păguboasă. Acesta nu o să scape niciodată de stigmatul că a girat controversata OUG 13 care urma să deschidă larg porțile pușcăriilor.

În ceea ce privește celelalte achiziții, toate din PSD, nici nu merită să insist. O să trec în revistă doar două nume: Daniel Constantin și Nicu Bănicioiu.

Primul este discipolul lui Dan Voiculescu, iar cel de-al doilea dădea asigurări, în calitate de minstru al Sănătății în Guvernul Ponta, că supraviețuitorii de la Colectiv pot fi tratați în țară.

Pornind de la această realitate tristă, pot să trag o singură concluzie: PSD se multiplică și se diluează, dar nu se predă.

Vezi și Blogul lui Mihale

Mai multe articole despre:
Ponta Dragnea