MENIU

Dan Vasile Mihale: Ce se ascunde în spatele războiului Firea - Dragnea

Gabriela Firea, atac fără precedent: Dragnea mă spionează! Are oameni la mine acasă, la Primărie

Războiul Firea- Dragnea a acaparat, de câteva zile, toată mass media. Au intrat în joc până și tabloidele. Analiștii pro și contra PSD sunt încinși la maximum. Pesta porcină a fost retrogradată la rubrica ,, și altele''. Nimic pare să nu mai conteze în România, cu excepția războiului Firea-Dragnea. Mare greșeală, răfuiala din PSDragnea nu merită, nici pe departe, atenția care i se acordă. Este doar un război intestin într-un partid aflat în pragul imploziei.

Desigur, ai nevoie de mare curaj ca să-i declari război lui Dragnea. Acesta are încă altături toți baronii care așteaptă, cu sufletul la gură, amnistia. Dar, în cazul doamnei Firea nu a fost vorba numai de curaj în formă brută, ci de calcul politic. Gabriela  Firea nu este singură în acestă luptă și nu a fost niciodată singură. Până mai ieri,  a avut tot partidul în spate, iar când a decis să plece la război testase deja apa, iar ieșirile sale belicoase la adresa premierilor PSD sunt cunoscute. A  făcut valuri în relația cu Grindeanu, pe care îl acuza că blochează anumite proiecte ale PMB. S-a ciocnit cu Tudose, care nu a fost de acord cu amplasare unui târg de Crăciun în Piața Victoriei, unde aveau loc protestele #rezist ș.a.m.d. Firea,  a fost, de fapt,  într-un permanent conflict cu premierii PSD, mai puțin cu Viorica Vasilica Dăncilă, care este Dragnea 100%.

Firea s-a călit cel mai bine pentru acest război abia după episodul jenant cu Simona Halep. Modul toxic în care PSDragnea a încercat să-i repare imaginea șifonată, folosind  tiparul consacrat, intoxicare-manipulare, a început să-i dea frisoane. Obiectivul său a devenit însă clar abia după ce Dragnea și acoliții săi  au încercat să arunce  responsabilitatea pentru violențele din 10 august pe umerii prefectului Speranța Cliseru, un apropiat al familiei Pandele. 

Chiar dacă spectacolul oferit de primarul general  ne provoacă plăcere, în sensul că ne confirmă ceea ce anticipam în legătură cu metodele și practicile PSDragnea în războiul cu Justiția, cu partenerii strategici și cu românii de altă culoare politică,  nu putem uita cine este Gabriela Firea. Ce a făcut ca primar se vede cu ochiul liber. La fel și ceea ce a făcut ca om politic pentru a împidica fărădelegile partidului de guvernământ. Doi ani a tăcut mâlc, la fel ca ceilalți lași din PSD care girează abuzurile lui Dragnea. 

În plus, nu știm încă cine îi întoarce cheița Gabrielei Firea și ce interese îi poartă în luptă.  La vedere, în spatele său se află doar colaboratorii săi apropiații, ''oamenii de bine'' din partid și ,desigur, influentul său soț Florentin  Pandele. Dar dacă se mai află și altcineva? Jonglăm cu multe necunoscute și doar cu singură certitudine: este limpede că pe doamna Firea NU a lovit-o, brusc, conştiinţa. 

Mai multe articole despre:
război Dragnea firea ce ascunde