MENIU

Dan Vasile Mihale: Adevărații criminali de la Caracal și complicii lor

Nu am vrut să scriu niciun rând despre crimele de la Caracal. M-au lăsat fără cuvinte. Sunt și eu tată și mă întreb cum aș fi reacționat într-o situație similară. În clipa de față, pot doar să îmi imaginez calvarul prin care trec familiile celor două fete ucise. Și mai pot să fac ceva: să mă alătur acestei ofensive mediatice îndreptate împotriva indiferenței criminale din instituțiile românești.

Gheorghe Dincă este un călău, un psihopat. Oameni ca Dincă se află în libertate și ucid cu sânge rece pentru că instituțiile statului, excesiv de politizate, sunt golite de conținut. Și pentru asta se face vinovată întreaga clasa politică, de la stânga la dreapta.

Poliția nu a devenit, peste noapte, o instituție slabă, coruptă, ineficientă și inumană. Procesul a început de mulți ani și a fost constant. Chiar dacă ultimele scandaluri din MAI au ieșit la iveală sub umbrela PSD - ALDE, când au explodat două scandaluri monstruoase, cel privind polițistul pedofil și intervenția brutală și disproporționată a jandarmilor la protestele din 10 august. Asta nu însemnă, însă, că instituția a fost mai profesionistă și mai credibilă înainte de Carmen Dan, ci doar mai bine condusă.

Situația de la MAI este aproape similară în toate instituțiile statului atât la nivel local, cât și la nivel central. Toate instituțiile bugetare au devenit sinecuri pentru clientela de partid și vaci de muls pentru firmele de casă ale politicienilor. Oriunde ai merge, angajații statului sunt depășiți de situație, necooperanți și lipsiți de umanitate. 

Pentru această situație alarmantă este culpabilă întreaga clasă politică, toate partidele care s-au succedat la guvernare, după decembrie 1989, și care au politizat excesiv instituțiile fundamentale pentru a le putea controla. Doar asta știu să facă policienii români, indiferent de culoare politică. Asta au învățat, asta au propagat, iar când au scăpat lucrurile de sub control, au inventat speritoarea cu statul paralel.

Dacă ar avea un pic de demnitate, politicienii români NU ar profita electoral de tragediile de la Caracal, dar fix asta se întâmplă în aceste zile. Așa cum s-a întâmplat și în cazurile "Apuseni'' și "Colectiv''. Decontează doar cine se află la putere, deși sunt toți culpabili. Criminalii morali ai celor două copile se regăsesc pe întreg eșichierul politic, iar complicii lor sunt asistații din instituțiile de stat plătiți din banii noștri.

Mai multe articole despre:
Caracal