MENIU

Dan Şova, apariţie şoc la DNA. Ce explicaţii a dat?

Dan Şova a fost adus cu mandat la DNA, joi după-amiază. Jurnaliştii prezenţi la faţa locului şi camere de filmat au suprins că senatorul are o vânătaie evidentă la un ochi.

Luat la întrebări de ziarişti despre ce s-a întâmplat de arată aşa, Şova a răspuns că este din cauza oboselii, că nu reuşeşte să doarmă noaptea.

Fostul ministru al Transporturilor a fost ridicat de procurori în această după-amiază într-un nou dosar, în care este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.

Dan Şova, cercetat penal într-un nou dosar! Ar fi primit 100.000 de euro mită. DNA cere arestarea

DNA cere Senatului încuviinţare pentru reţinerea şi arestarea lui Şova

Procurorii DNA au sesizat Parchetul instanţei supreme pentru a cere preşedintelui Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.

Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al centralei de energie termică (CET) Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Vor vota sau nu senatorii PSD, UNPR şi ALDE pentru ridicarea imunității si arestarea lui Dan Şova?

 


Mai multe articole despre:
DNA Dan Şova ochi vânăt