MENIU

Dan Șova a REACȚIONAT, după dezvăluirile lui Băsescu: S-a dus la televizor și s-a trezit vorbind

Afirmațiile președintelui Traian Băsescu conform cărora premierul Victor Ponta ar fi fost ofițer acoperit al Serviciului de Informații Externe (SIE) sunt mincinoase, de campanie, de "cancan", a declarat marți purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova, scrie Agerpres

”Din punctul nostru de vedere este evident că atacurile președintelui Traian Băsescu de ieri seară și toate ieșirile domniei sale sunt doar niște jocuri de campanie care au rolul de a-l propulsa pe dl Iohannis în funcția de președinte al României, scopul nefiind altul decât ca dl Traian Băsescu să reușească să conducă în continuare România într-un al treilea mandat, având la Cotroceni o poză în geam — pe dl Iohannis. Eu stau și mă întreb cum se simt oare liberalii adevărați care au fost în USL — cea mai de succes alianță politică de după 1990 — când dl Klaus Iohannis vine și spune că tot ce s-a întâmplat în timpul guvernării este rău", a afirmat Șova, într-o conferință de presă susținută la sediul PSD.

Potrivit acestuia, Traian Băsescu nu a avut niciun fel de probă în sprijinul afirmațiilor sale.

"Dl Traian Băsescu s-a dus la televizor și s-a apucat ca de obicei să mintă, adică s-a trezit vorbind. Faptul că domnia sa minte este evident și din următoarea construcție pe care dânsul a făcut-o, spunând: 'Nu am niciun document de la servicii', după care vine și face observații serviciilor că nu i-au pus la dispoziție documente. (...) Poate că fostul șef al SIE ar trebuie să și sesizeze organele de urmărire penală nu doar să ne spună într-o conferință de presă să s-a încercat comiterea unei infracțiuni și că s-a încercat evident o presiune instituțională ilegală asupra domniei sale", a susținut Șova, adăugând că și premierul Victor Ponta a dezmințit afirmațiile președintelui "cu subiect și predicat".

Purtătorul de cuvânt al PSD a argumentat că Victor Ponta, de când a terminat facultatea — din 1995 — și până în prezent, a ocupat funcții care nu pot fi cumulate cu calitatea de ofițer acoperit al unui serviciu de informații.

 Mai multe pe Agerpres