MENIU

Daea, făcut "berbec" de un parlamentar PNL. Liderul de grup al PSD cere sancţionarea

Liderul deputaților PSD, Daniel Suciu, a cerut, marți, sancționarea deputatului PNL Nicolae Giugea care l-a numit „berbec” pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, în timpul dezbaterilor pe moțiunea simplă, relatează Mediafax.

„Iulius Caesar Caligula și-a pus calul senator, Petru Groza și-a pus boul ministru, respectiv pe Zăroni (Romulus Zăroni - n.r.), Liviu Dragnea a venit și a numit la ministerul Agriculturii un berbec, dar nu berbecul începător așa cum zic ciobanii sau, pe înțelesul tuturor, nu masculul alfa, ci a pus berbecul care se pierde de turmă și face întotdeauna deliciul televiziunilor”, a spus, marți, în plenul Camerei Deputaților, liberalul Nicolae Giugea, în timpul dezbaterii pe moțiunea simplă pe tema pestei porcine africane.

După această intervenție, președintele de ședință, Florin Iordache, i-a tăiat microfonul deputatului PNL, iar momentul a generat rumoare în sală și schimburi de replici și vociferări între putere și opoziție.

Prezent în sală, ministrul Agriculturii nu a replicat. Liderul deputaților PSD, Daniel Suciu, a cerut, ulterior, în plen, sancționarea liberalului pentru „jignirile” aduce ministrului Agriculturii.

„Acum înțeleg de ce nu ați fost de acord cu modificarea Regulamentului. Vi se pare normal ca un deputat să facă într-un fel deloc neacademic un ministru? Și, stimate doamne, chiar nu e cazul să aplaudați cu atâta virtute jignirile din Parlament. Și dacă tot am votat acest Regulament, chiar solicit tragerea la răspundere a unui coleg care nu-și înțeleg rolul și menirea în Parlament”, a spus acesta.