MENIU

Dacian Cioloș: „Nu vom vota un guvern cu PSD la conducere. Iohannis a nășit actuala coaliție”

Dacian Cioloș spune că USR nu votează guvernul PSD/PNL. Foto/Inquam

Liderul USR, Dacian Cioloș a declarat că partidul pe care îl conduce nu va vota guvernul PSD-PNL. Liderul USR spune că actualul PNL nu mai are nimic în comun cu liberalismul.

„E o coaliție din  care face parte și PNL și care nu ar de-a face cu liberalismul. USR nu va vota un guvern din care face parte PSD. Din păcate, liderii PNL abandonează orice speranță de refacere a justiției, prin aducerea în guvern a partidului care a girat nume precum Florin Iordache.

 USR devine principalul partid de opoziție și singurul partid care apără valorile liberale și europene. Ne vom folosi toate pârghiile din Parlmentul României și cel European ca să vedem dacă cele 30 de miliarde de euro din PNRR chiar vor fi investite pentru binele românilor. 

USR nu va participa nici la negocierile de la Palatul Cotroceni.

Liderul USR l-a atacat extrem de dur pe președintele Klaus Iohannis, despre care spune că a nășit actuala coaliție dintre PSD și PNL. Cioloș a dat de înțeles că va semnala forurilor europene toate posibilele abuzuri ale viitorului guvern.

"Nu a mai jucat rolul de protector al Românilor, ci a fost nașul acestei monstruoase coaliții. USR nu poate să gireze acest nou FSN. Știm ce s-a întâmplat când s-au mai aliat PSD și PNL. USR va conduce din acest moment opoziția la acest bloc antireformator. E o coaliție din care face parte și PNL, care nu mai are nimic de-a face cu liberalismul. PSD e partidul care a mascrat Legile justiției și a gazat românii pe 10 august. USR rămâne singurul partid de opoziție care apără valorile europene. Ne vom folosi toate pârghiile din Parlament și Parlamentul European pentru a ne asigura că cele 30 de miliarde de euro vor finanța proiect de modernizare și nu vor ajunge în conturile clientelei PNL și PSD",  declarat Dacian Cioloș.