MENIU

Dacian Cioloş nu a demisionat din funcţia de consilier al preşedintelui Comisiei Europene

Dacian Cioloş nu a demisionat din funcţia de consilier al preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Jucker, anunţă în exclusivitate Realitatea TV, citând un răspuns al Comisiei Europene. Postul de consilier al preşedintelui Comisiei Europene este incompatibil cu o potenţială preluare a funcţiei de premier al unui Guvern, mai anunţă postul de televiziune.

"Vă confirmăm că mandatul grupului actual de consilieri ai preşedintelui Comisiei Europene, inclusiv al domnului Dacian Cioloş, expiră la 31 martie 2016. Vă rugăm să luaţi act de faptul că programul consilierilor nu este unul full-time, ci este unul de doar câteva ore. Pentru funcţia sa, domnul Cioloş nu este remunerat", se precizează în răspunsul remis Realitatea Tv.

Preşedintele Klaus Iohannis desemnează astăzi premierul care, în zece zile, trebuie să îşi facă un guvern de tehnocraţi. Preşedintele ţării va anunţa propunerea sa după ce termină consultările cu partidele politice.

Gabriel Oprea a declarat, în urma consultărilor cu preşedintele, că UNPR va sprijini propunerea pe care Iohannis o va face pentru funcţia de premier. Referitor la Liviu Voinea, propunerea PSD pentru funcţia de premier, Oprea a afirmat că acesta este "un adevărat profesionist", dar că România are nevoie de un premier competent.

"Am fost informați de către PSD — propunerea de prim-ministru domnul Voinea, un om foarte serios, un adevărat profesionist, poate fi o formulă de prim-ministru. În schimb, UNPR consideră că, în actualul context de securitate, complicat, regional, european, național, președintele României trebuie să desemneze un prim-ministru competent. Vom sprijini propunerea pe care domnul președinte o va face, un prim-ministru competent, un guvern de miniștri competenți, tehnocrați", a spus Oprea.