MENIU

Dacian Cioloş, despre Legea Salarizării: Vrem să corectăm situaţia salariilor mici

Dacian Cioloş a declarat în deschiderea şedinţei de Guvern că Evecutivul va propune adoptarea Legii Salarizării prin Ordonanţă de Urgenţă, asfel încât să fie corectate salariile mici, dar şi inechităţile dintre funcţionarii care au acceaşi funcţie, dar salarii diferite.

"Ideea unei corectări imediate a unei disfuncţionalităţi. Acest proiect de ordonanţă de urgenţă va fi un proiect care  va avea ca obiectiv o corectare între clasele salariale", a spus Dacian Cioloş.

Premierul Dacian Cioloş a detaliat luni variantele aflate pe masa Executivului. Referitor la soluţiile luate în calcul, el a anunţat că una prevede o creştere multianuală, până în 2020, iar cealaltă este o soluţie de moment care se referă numai la anul viitor.

"Deci avem o dată soluţia mobilizării resurselor bugetare până în 2020, limitate aşa cum sunt, şi să vedem ce şi putem face cu ele, să gândim o lege pe patru ani pornind de la un nivel de salariu minim şi de acolo în sus să vedem ce şi de unde putem reechilibra lucrurile. O altă variantă la care ne gândim foarte serios, în măsura în care considerăm că nu putem pune pe masă un proiect de lege al salarizării unitare realist, multianual, cu şanse de aplicare, să vedem ce putem face în anul care vine, cu resursele pe care ştim că le putem mobiliza, cu proiectul de buget pe care-l vom propune şi să venim cel puţin cu această primă fază a reechilibrării, urmând să gândim apoi, sau să gândească viitorul Guvern, viitorul Parlament, în funcţie de ce-şi asumă", a precizat şeful Guvernului.

Premierul a dat asigurări că indiferent de soluţia aleasă, salariile vor creşte.