MENIU

Dacian Cioloș a obținut șefia grupului Renew Europe, din Parlamentul European

<p>Dacian Cioloș</p>

Dacian Cioloș a fost votat la șefia grupului Renew Europe, unde Alianța 2020 USR PLUS are a treia delegație ca mărime.

Dacian Cioloș a obținut șefia grupului politic Renew Europe, unde reprezentanții USR PLUS sunt cofondatori, alături de partidul președintelui francez Emmanuel Macron.  

Cioloș, fost premier și comisar european pentru Agricultură devine astfel primul român aflat la președinția unui grup politic european, ba chiar unul dintre cele mai importante din UE.

Cioloș a primit 65 de voturi, față de cele 41 obținute de europarlamentara olandeză Sophie in’ t Veld. Potrivit EUObserver, crucială pentru român a fost susținerea oferită de delegația franceză. 

Cioloș devenise favorit ca urmare a retragerii lui Nathalie Loiseau, aliata lui Emmanuel Macron și reprezentanta partidului acestuia, La République En Marche!.

Politico: Cioloș candidează din postura de favorit la șefia Renew Europe

Cu opt europarlamentari, Alianța 2020 USR PLUS are a treia delegație ca mărime din Renew Europe, grupul politic centrist-liberal-progresiv din Parlamentul European.

Printre candidații la șefia Renew Europe s-au numărat eurodeputații Fredrick Federley (Suedia) și Sophie in’ t Veld (Olanda).

Cioloș a fost felicitat de fostul lider al grupului liberal, Guy Verhofstadt. ”Felicitări lui Dacian Cioloș, noul lider al grupului. Grupul a ales un lider pro-european puternic care se va asigura că vocea noastră va fi auzită”, a scris Verhofstadt pe Facebook. 

Mai multe articole despre:
USR Dacian Cioloş pluş Emmanuel Macron Renew Europe