MENIU

Cum vrea să rămână Dăncilă la guvernare

Dăncilă, greu de picat prin moțiune

După ce ALDE a părăsit coaliţia de guvernare, negocierile politice sunt la ordinea zilei, iar social democraţii, rămaşi fără majoritate în Parlament, au început să facă troc cu poziţii în guvern.Viorica Dăncilă vrea să rămână cu orice preț la guvernare. Asta în ciuda opoziției din partid, care își dorește trecerea PSD în Opoziție. Situația va fi tranșată în zilele următoare, când Dăncilă va discuta cu restul liderilor partidului.

Potrivit unor surse, liderii PSD discută cu mai mulți parlamentari ALDE pentru  a-i convinge sa treacă de partea PSD.

Aleșii ALDE care ar părăsi barca partidului lui Tăriceanu ar putea sa primească chiar locuri în Guvern. Pesediștii poartă negocieri și pentru  a și impune omul lor la șefia Senatului.

O variantă luată în calcul de Dăncila, potrivit unor surse, este Ecaterina Andronescu. Chiar dacă a fost data afara din Guvern.

De partea cealaltă, liderul Pro România Victor Ponta ar fi dispus să susțină guvernarea PSD în cazul în care Viorica Dăncila se retrage din cursa prezidentiala și îl susține pe Mircea Diaconu.

Discuțiile au avut deja loc și se așteaptă un răspuns din partea PSD după Comitetul Executiv care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni la Mamaia.

Până atunci, cei din Pro România au declanșat o campanie puternică de racolări din PSD.

Premierul a transmis deja liderilor PSD din Parlament să facă tot posibilul să aducă parlamentari de la alte formațiuni politice, astfel încât să strângă suficiente voturi pentru a trece Guvernul prin Parlament. Astfel, premierul și-ar pune miniștri în guvern fără să mai treacă pe la președintele Klaus Iohannis și ar lua „o gură de aer”, înaintea campaniei pentru prezidențiale.

Mai multe articole despre:
PSD ALDE