MENIU

Cum vor fi calculate pensiile? Ludovic Orban a făcut anunțul

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că cei de la PSD nu au nimic de spus cu referire la abrogarea pensiilor speciale, pentru că acestea sunt invenția lor. De asemenea, premierul a spus și cum se vor calcula pensiile.

Întrebat cu privire la informația potrivit căreia conducerea PSD este decisă să susțină orice propunere a oricărui partid politic pentru abrogarea pensiilor speciale, Ludovic Orban a precizat: ”PSD sare din lac în puţ. Inventatorii pensiilor speciale sunt cei de la PSD. Inventatorii sistemului privilegiat al multor categorii în cursul pensionării sunt cei de la PSD.

Numai ei au putut să inventeze ca pensia să se calculeze în funcţie de ultimele trei luni în baza tuturor veniturilor înregistrate şi au permis să se umfle veniturile brute ale unor angajaţi din sistemele publice în ultimele luni de muncă astfel încât să ajungă la nişte pensii aberante. Ei nu mai au ce să spună în privinţa pensiilor speciale. Ar fi bine să voteze proiectul nostru".

"Aceasta este decizia politică a partidului, ca pensiile să fie calculate pe baza principiului contributivităţii, cu excepţia pe care am stabilit-o. Decizia politică pe care am luat-o este să permitem plata pensiilor de serviciu pentru cadrele militare", a mai spus Ludovic Orban. 

Mai multe articole despre: