MENIU

Cum sunt "tratate cu prioritate" transporturile și IT-ul în programul Guvernului Cioloș

În prima variantă a programului de guvernare, trimis la Parlament de către premierul desemnat Dacian Cioloș, era prevăzut faptul că "investițiile în infrastructură vor fi tratate cu prioritate", fără a fi, însă, menționate concret măsurile în acest sens. După ce a fost dat publicității și programul integral de guvernare, dezvoltat de la două la 13 pagini, la capitolul "Transporturi și infrastructură" a fost inserat un singur enunț. Situația se repetă și la capitolul "IT", unde prioritățile se rezumă la o singură propoziție.

"Investitiile in infrastructura vor fi tratate cu prioritate, vazute fiind ca elementul esential in deblocarea potentialului de atractivitate investitionala a Romaniei; stadiul proiectelor care sunt in curs pe toate tronsoanelepan-europene(rutiere si CF) vor fi evaluate pentru a se grabi derularea lor", era prevăzut în varianta inițială a programului de guvernare.

Ulterior, a apărut în varianta extinsă: "Valorificarea poziției geografice a României și transformarea tăriiîntr-unnod logistic regional".

În ceea ce privește capitolul IT, prioritatea este: "Realizarea interoperabilității la nivel național, coordonată cu UE pentru eficientizarea activităților publice în sensul oferirii de servicii digitale cetățenilor".

Guvernul Cioloș vrea amendarea, de urgență, a legislației electorale: alegeri locale în 2 tururi

Program de guvernare în 13 pagini. Ce conține programul lui Dacian Cioloș