MENIU

Cum spăla George Scutaru mita primită prin firma la care a fost acționar

George Scutaru, fost consilier al preşedintelui Klaus Iohannis pe probleme de securitate națională, este anchetat de DNA sub control judiciar, fiind acuzat de complicitate la luare de mită şi spălare de bani. Surse judiciare au explicat pentru „Evenimentul zilei” cum au fost “spălați” și cheltuți banii din mita de 170.000 de euro.

George Scutaru este anchetat de DNA sub control judiciar, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani. Totul începe luna trecută, după ce Cristinel Bîgiu, președintele CJ Buzău, a recunoscut că a primit mită și că banii i-a folosit în campania electorală. Șpăguitorul este primarul din Jilava, Adrian Mladin, care a dat două mite pentru a i se stabili dreptul de proprietate asupra a 15 hectare de teren în orașul Buzău.

Prima, de 1,1 milioane de euro a fost împărțită: 500.000 de euro ministrului de Interne Cristian David și 600.000 de euro fostului șef de cabinet al ministrului, Roger – Valeriu Nițescu. Cea de-a doua, 1 milion de euro, a ajuns la Bîgiu. „În mod concret, circa 250.000 de euro au ajuns în campania electorală, iar restul i-am dat unor persoane pe care deocamdată nu doresc să le nominalizez”, declara Bîgiu.

 Mai multe pe evz.ro