MENIU

Cum scapă Dăncilă de vizita lui Iohannis la Palatul Victoria

Premierul Viorica Dăncilă a primit  sfaturi de la liderii PSD - ALDE cu privire la desfășurarea ședințelor de Guvern la care va participa șeful statului.

Premierului Viorica Dăncilă i s-a recomandat să organizeze în mai multe părți ședințele de Guvern la care va participa președintele Klaus Iohannis, au spus surse din conducerea coaliției de guvernare pentru Stiripesurse.ro 

Prim-ministrului i s-a recomandat, în acest sens, să organizeze ședințele de Guvern în mai multe părți. Astfel, o variantă propusă a fost ca Guvernul să țină o primă parte a ședinței în prezența șefului, având pe ordinea de zi toate actele normative care au legătură cu „politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice”.

În continuare, recomandarea făcută lui Dăncilă a fost ca după această primă parte să îi comunice șefului statului că s-a terminat prima parte a ședinței de Guvern și că, în continuare, prezența sa în reuniunea Executivului nu mai este oportună.

Guvernul se va reuni, joi după-amiază, într-o ședință de Guvern la Palatul Victoria, șeful statului fiind așteptat să participe la reuniune.

 Klaus Iohannis nu poate opri amnistia în Guvern dar e liber să meargă la orice ședință

Preşedintele României are libertatea să participe la orice şedinţă de Guvern dar nu poate împiedica Executivul să adopte acte normative, au apreciat judecătorii CCR în 2007. La deliberare a participat și actualul ministru al Justiției, Tudorel Toader, la vremea respectivă judecător al Curții Constituționale.

Opinia judecătorilor CCR a fost publicată în Avizul consultativ nr.1 din 5 aprilie 2007 privind propunerea PSD de suspendare din funcţie a fostului președinte Traian Băsescu.

Mai multe articole despre:
Klaus Iohannis Viorica Dăncilă sedinte Guvern