MENIU

Cum explică Dragnea decizia PSD de a le apăra pe Rovana Plumb și pe Sevil Shhaideh

Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că atât Sevil Shhaideh, cât și Rovana Plumb ocupă poziții-cheie în Guvern, cu ”obiective strategice pentru statul român”. În plus, liderul social-democrat susține că ancheta jurnaliștilor privind ”Afacerea Belina” este de natură să destabilizeze Guvernul.

”Este vorba despre transferul unui imobil de la public la public. Ca să înțelegem cu toții. Este vorba despre un transfer al unui teren din terenul public al statului în terenul public al unei autorități locale. S-au transferat poligoane, terenuri, imobile de la MApN care zăceau și care au fost preluate de autoritățile locale. Acolo au apărut dezvoltări”, susține Liviu Dragnea. 

Președintele PSD precizează că astfel de abordări - conform cărora prin aceste transferuri se aduce un prejudiciu statului - sunt periculoase, deoarece creează un precedent. 

”Sunt solicitări și acum pentru a fi transferate imobile către autoritățile locale pentru a putea fi puse într-un program de dezvoltare. Nu poate fi acceptată și este periculoasă această abordare, că se pune problema unui prejudiciu adus statului. Acest transfer pleacă din public în public. În fiecare an, din veniturile bugetului de stat sunt sume defalcate care se transferă către autoritățile locale. Sunt HG prin care se alocă bani pentru a repara efectele unor calamități etc. Al doilea efect: ce funcționar mai are curaj să se uite pe o astfel de propunere?”, a mai spus Dragnea.

Liderul PSD a subliniat că, în opinia sa, nu este ”în regulă” dacă dintr-o ”așa-zisă anchetă” din presă se poate ajunge la destabilizarea unui Guvern.

”Este o situație care trebuie tranșată într-un termen rezonabil. Nu ne învârtim toți în jurul unui bălți”, a menționat Dragnea, completând că ”transferurile din public în local s-au făcut prin Hotărâri de Guvern pentru că așa scrie în lege”.