MENIU

Cum explică Atanasiu desemnarea lui Predoiu în funcția de șef al organizației PNL București

Prim-vicepreședintele PNL, Teodor Atanasiu, a declarat, miercuri seară, în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere", că liberalii au luat decizia de a avea conduceri unice la toate nivelurile locale, justificând, atfel, desemnarea lui Cătălin Predoiu în funcția de șef interimar al organizației PNL București.

"Suntem într-un proces în care ar fi trebuit să încheiem fuziunea dintre PNL și PDL, să avem un partid cu structuri consolidate, contopite care să funcționeze ca un mecanism unic. Realitatea nu e chiar așa, nu s-a potrivit cu dorința noastră. Aveam în toate structurile de conducere copreședinți și asta îngreuna mult lucrurile. Dacă cei doi copreședinți naționali doreau să cheme pe doi din Craiova la București, doamna Gorghiu trebuia să apeleze la secretarul general Marian Petrache, care să îl cheme prin copreședintele nostru de la Craiova și copreședintele Blaga pe secretarul general Flutur... era un mecanism greu și am decis ca la toate nivelurile locale să avem conduceri unice și să avem conducere unică la Secretariatul General al PNL. Astfel sperăm ca PNL să funcționeze mult mai ușor și într-un singur loc. Noi am încercat să depășim acest episod cu fost PNL, fost PDL. Tocmai pentru că nu am reușit complet, am încercat să avem acum conduceri unice", a spus Atanasiu.

Întrebat cum vede ultimul sondaj realizat de Agenția de Rating Politic, Atanasiu a punctat faptul că rezultatele indică clar că "opțiunile se duc tot spre cele două mari partide existente". 

"Este o cercetare făcută acum, la cald, după niște mișcări de stradă și e normal să fie un astfel de rezultat. Încrederea în partide nu a fost foarte mare niciodată, în ultimii ani, dar în același timp, dacă vă uitați pe opțiunile de vot, un lucru e clar: opțiunile se duc tot spre cele două mari partide existente și speranța electoratului este în reformarea mai degrabă a partidelor existente decât în creșterea unor partide noi spectaculos. Eu cred că mai degrabă putem discuta cum facem să restructurăm partidele existente, decât cum facem să creăm niște partide noi", a detaliat Atanasiu.

Pe de altă parte, Atanasiu a ținut să puncteze faptul că premierul Dacian Cioloș este așteptat în PNL, dacă va dori să treacă de cealaltă parte a baricadei.

"Domnul Cioloș a început bine. Să vedem cum se va comporta în continuare (...) Sper să fie decizii de dreapta. Dacă Guvernul Cioloș, domnul Cioloș sau alți membri ai Guvernului care vor lua decizii politicii de dreapta vor vrea să intre în politică, noi îi așteptăm alături de noi", a spus Atanasiu.