MENIU

Cum era Mihai Tudose în liceu: "Nu le are cu şpriţul, dar fumează 2-3 pachete de ţigări pe zi"

<p>Mihai Tudose</p>

Apar informaţii despre premierul Mihai Tudose, din perioada în care acesta era în liceu. Astfel, tolo.ro detaliză într-un material că acesta a făcut volei de performanţă: "la volei era excelent, trăgea tare, avea detentă chiar dacă era foarte înalt și muncea mult. După liceu a ales, din păcate, să renunțe la volei. Probabil că și-a dorit politica”, a spus fostul său profesor. Mai mult, acesta a mai spus că Tudose nu bea, dar în schimb, fumează  2-3 pachete de ţigări pe zi.

Din CV-ul premierului Mihai Tudose lipsește perioada liceului. ”Asta pentru că a făcut liceul la seral”, susține o sursă. Varianta este interesantă, explică impresia publică execrabilă lăsată de prim-ministru în aceste zile și este incorectă! Nu a făcut liceul la seral. Cei care-l cunosc de patru decenii pe Mihai Tudose susțin că ”dacă-l judeci după televizor nu înțelegi nimic din felul lui de a fi”.

Mihai Tudose a făcut parte din promoția 1981-1985 a Liceului ”Panait Cerna” din Brăila, după cum confirmă oficial directorul actual, Fabian Butnaru. ”A făcut cursurile la zi, fără dubii”, spune directorul, după consultarea arhivei.

Elevul Mihai Tudose este descris nu neapărat de rezultatele școlare, cât de faptul că a fost unul dintre cei doi lideri ai echipei de volei de la ”Panait Cerna”, dublă campioană municipală la mijlocul anilor ’80. ”Panait Cerna” era liceul industrial de metalurgie de pe lângă Laminorul Brăila. Marian Neta, antrenorul de atunci al echipei și încă profesor de sport în ”Panait Cerna”, și-l amintește după 35 de ani.

”Mihai era un tip dintr-o bucată, popular printre colegi și, mai ales, pragmatic”. Ce înțelegeți prin pragmatic? ”Își urmărea scopurile și se adapta ca să le atingă. Reușea să-i determine pe colegi să-i îmbrățișeze ideile. Bune sau, uneori, rele, mergeau mereu pe mâna lui”, își amintește proful de sport. Poate că profesorul Mihai Neta, pesedist vechi, este, la rându-i, subiectiv. Neta a fost, vreme de un deceniu, și directorul Liceului ”Panait Cerna” și președinte la cluburile sportive municipale. Dar, chiar și ponderând descrierea, portretul tânărului energic și charismatic Mihai Tudose contrastează puternic cu imaginea premierului sleit de azi.

”Da, știu ce credeți! Că îl laud. Eu sunt sincer și vă spun cum l-am întâlnit când l-am cunoscut. Se comporta ca un om de echipă. În vremurile alea, veneau copiii de la țară la liceu la Brăila. Mihai era dintr-o familie bună, mama era profesoară , iar tatăl inginer, însă își păstra modestia în relațiile cu ceilalți”, susține antrenorul Neta.

 Mai multe pe tolo.ro