MENIU

CSM decide soarta procurorului DNA Eugen Stoina, prins băut la volan

CSM dă astăzi verdictul! Procurorul care a urcat băut la volan și a produs un accident în Capitală, Eugen Stoina, este la un pas de suspendare

Secţia pentru procurori a CSM discută luni suspendarea procurorului Eugen Stoina, care la începutul acestui an a provocat un accident rutier, aflându-se sub influenţa alcoolului. La momentul producerii accidentului, Stoina era procuror DNA, el fiind revocat atunci din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Eugen Stoina, în prezent procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, urmează să fie suspendt ca urmare a faptului că a fost trimis în judecată, conform news.ro.

Ultimul punct de pe ordinea de zi a şedinţei de luni a Secţiei pentru procurori a CSM este "Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind suspendarea din funcţie a domnului STOINA EUGEN, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni".

În 11 ianuarie 2018 Stoina, la acea vreme procuror DNA, a fost revocat din funcţie după ce Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a notificat instituţia cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, ora 19:30, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect un accident rutier în care a fost implicat un autoturism care aparţinea şi care era condus de procurorul Stoina Eugen.

Accidentul s-a produs în Bucureşti, în 11 ianuarie, în jurul orei 15:00, iar în urma impactului nu au rezultat victime care să fie spitalizate.

”Din datele care ne-au fost comunicate, a rezultat faptul că cel care a produs accidentul de circulaţie, prin aceea că nu a păstrat distanţa regulamentară între vehicule, este procurorul Stoina Eugen şi că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Precizăm că în ziua producerii accidentului, acesta se afla în concediul legal de odihnă pentru perioada 11-12 ianuarie 2018, aprobat de şeful de secţie”, se arăta într-un comunicat al DNA.

Mai multe articole despre:
interceptare DNA; procuror DNA eugen stoina