MENIU

Criza din PSD: Social-democrații s-au prăbușit în sondaje

Elefantul de la Congresul PSD va fi prăbușirea înregistrată de partid în sondajele de opinie. Mulți comentatori au observat că ultima analiză în ce privește opțiunea de vot a fost publicată în luna decembrie cu date culese cu o lună în urmă.

De atunci, tăcere, iar între timp, social-democrații conduși de Liviu Dragnea și-au mai dat jos un guvern, cel condus de Mihai Tudose, au votat modificarea Legilor Justiției și au declanșat Revoluția Fiscală.

"Am scăzut mult. Foarte mult", a declarat,pentru Ziare.com, o sursă apropiată de PSD. "Nu ne-au convenit cifrele (pentru ianuarie - n.red.) și conducerea a cerut să se facă încă un sondaj cu un eșantion mai mare și interviuri pe teren că să avem imaginea exactă", a declarat aceeași sursă.

Liviu Dragnea în luna ianuarie avea o popularitate de 10%, venind de la 15%, conform datelor publicate de IMAS în luna noiembrie. A pierdut o treime din susținerea publică pe parcursul a 100 de zile, exact perioada în care a impus Revoluția Fiscală și a declanșat atacul la adresa sistemului de justiție.
Ludovic Orban, la capitolul popularitate, e frate cu Liviu Dragnea, având și el aceeași cota de popularitate.

Că să existe un termen de comparație, fostul președinte al României Traian Băsescu, după traiectoria politică dezamăgitoare de după terminarea mandatului și asocierea directă cu Elena Udrea, un politician condamnat penal pentru fapte de corupție în prima instanță, are o cotă de popularitate de 14%.

Citeşte continuare pe ziare.com

Mai multe articole despre:
PSD sondaje Liviu Dragnea