MENIU

Criza de la guvernare. În plin scandal, Iohannis cheamă la raport liderii din coaliție. PNL nu participă

Coaliția de guvernare stă pe un butoi cu pulbere / Foto: Inquam Photos

Ședință importantă între liderii coaliției și Klaus Iohannis! Este prima întâlnire după scandalul izbucnit la vârful Guvernului, după demiterea lui Vlad Voiculescu. Surse Realitatea PLUS au declarat că reprezentații PNL nu vor participa la negocierile mediate de președintele Iohannis. 

Tensiune maximă în coaliție, Guvernul este la un pas să pice! Miniștrii USR-PLUS nu s-au hotărât încă dacă participă sau nu la ședința Executivului de azi. În scurt timp se vor întâlni în biroul liderului dan Barna ca să decidă următoarea mișcare.

Până acum, au amenințat că-i retrag sprijinul politic lui Florin Cîțu, după demiterea ministrului Sănătății. Surse politice susțin că USR-PLUS ar opta pentru varianta Orban premier. De cealaltă parte, liberalii spun că-l susțin în totalitate pe Cîțu. 

Liderul USR l-a atacat din nu pe șeful Executivului, afirmând că Florin Cîţu „ştia bine că avea în USR PLUS parteneri loiali”, lucru demonstrat în repetate rânduri. De asemenea, Barna afirmă că premierul ştia că ar fi fost dispus să discute oricât pentru a asigura stabilitatea coaliţiei. În schimb, acuză Barna, Florin Cîţu a decis să anunţe public demiterea unui ministru al USR PLUS în timp ce se discuta despre modalităţi de rezolvare a diferendului. ”S-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care şi-a dorit-o spectaculoasă, dar care s-a dovedit incredibil de imatură şi dăunătoare stabilităţii coaliţiei”, afirmă vicepremierul. 

Alianța de dreapta este, deci, în pericol. Iar PSD nu poate decât să profite de actuala situație. A anunțat că preferă alegerile anticipate în locul unui Guvern minoritar, în cazul în care USR-PLUS ar ieși de la guvernare. Chiar dacă PSD nu ar susține un Cabinet PNL sau unul USR-PLUS, până la un nou scrutin trebuie făcuți anumiți pași. 

 

Mai multe articole despre:
criza guvernare lideri coalitie iohannis vila lac