MENIU

Cristoiu: Ce televiziune regională? Este o mizerie. O să mă retrag din presă săptămâna viitoare

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat, joi seară, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, moderată de Rareș Bogdan, că nu este adevărată știrea apărută în presă, potrivit căreia este implicat în proiectul de lansare a unei televiziuni regionale, că nu este mogul și că își va vinde acțiunile deținute în cadrul societății Media Grup Production SRL. Mai mult, Cristoiu a afirmat că s-a săturat și că o să se retragă săptămâna viitoare din presă.

"Sunt cei de la Mediafax care au dat, de acolo a venit. Când vedeți o aceeași știre, inclusiv cu agramatisme, dată de toată presa, e de la Mediafax. Și ăia puteau să mă sune măcar pe mine, în cazul de față. Am înțeles de la Mediafax, care a intoxicat toată presa, și, încă o dată, este o chestiune care nu corespunde realității și puteau, cel puțin, să mă sune măcar pe mine, pentru că pe mine mă trec acolo. Nu e nimic adevărat. Când s-a rupt Evenimentul Zilei, unul dintre cei cu care am lucrat, Vlad Pufu, s-a dus la Buzău și acolo a lansat un ziar. Nu mai țin minte dacă eu i-am dat bani sau dacă am intrat și eu ca acționar. Între timp, eram acționar majoritar, i-am vândut și sunt acționar minoritar, și habar nu am ce se întâmplă acolo. Nu obțin niciun profit, nu am nicio treabă. Dar m-am săturat și o să vând acțiunile alea, pentru că primul vânat de acolo sunt eu. La un moment dat am înțeles că au făcut o licitație. Toată lumea mi-a sărit în cap, mie, nu lui Vlad Pufu (...) În cazul de față, a venit Vlad Pufu și m-a pus să semnez pentru prelungirea licenței anterioare. Și m-am trezit acum că eu fac televiziune regională. Încă o dată, habar nu am. Vă anunț solemn că le scot la vânzare. M-am săturat", a declarat Ion Cristoiu.

În acest context, jurnalistul afirmă că s-a săturat să primească jigniri din partea unor cititori ai ziarului Evenimentul Zilei și că are de gând să se retragă din presă.

"Nu am nicio treabă în cazul de față. Nu știu, habar nu am. Ce televiziune regională? M-am săturat și o să mă și retrag săptămâna viitoare din presă, m-am plictisit să mă înjure toți dobitocii la Evenimentul Zilei. M-am săturat. Nu știu. Scriu la Evenimentul Zilei și mă înjură 200 de inși de mamă, în fiecare zi. M-am săturat. Nu mai vreau. M-am săturat. La blogroll nu, la Cristoiu blog. Dar aici mă înjură, am citit și acum, toți idioții. Iar, în cazul de față, este o mizerie făcută de Mediafax care putea să mă sune. Vorbesc serios, nu e corect. Aia de la Reporter Virtual au spus că am venit eu, în barcă, nu m-au sunat (...) Așa scrie la carte: am o știre, întreb", a mai spus Ion Cristoiu.

 

Cristoiu: Parlamentul a intrat în război total cu DNA. În cazul Șova nu a funcționat influența PSD

 

 

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat, joi seară, în cadrul emsiunii Jocuri de Putere, moderată de Rareș Bogdan, că s-a declanșat războiul pe viață și pe moarte, între Parlament și DNA, votul Senatului de respingere a cererii DNA de încuviințare a arestării lui Dan Șova fiind, de fapt, "o reacție a unui corp" care arată că "lucrurile se vor complica". În acest sens, Cristoiu afirmă că votul de respingere, dat în cazul lui Șova, este semnul că parlamentarii se tem să nu fie arestați și că nu vor da înapoi. Pe de altă parte, jurnalistul a punctat faptul că reacția președintelui Klaus Iohannis, în acest caz, a fost una corectă, prin sesizarea unui conflict între două puteri ale statului.

"Președintele are dreptate, Klaus Iohannis nu intră în conflict cu nimeni. Klaus Iohannis nu s-a abătut și nu cred că se va abate de la poziția lui de mediator. În cazul de față, nu are nicio treabă cu Parlamentul. A sesizat un conflict între două puteri ale statului, ivite, nu din cazul Șova, ci din imediata situație: s-au spus prostii, inclusiv domnul Zegrean a spus. Senatul are un regulament care are putere de lege. Regulamentul acela nu e pus de acord cu Constituția (...) În cazul de față, Klaus Iohannis a făcut ceva corect, cum trebuia să facă orice președinte. Nu a atacat, nici Parlamentul, nici CSM. Problema era, în felul următor: există un conflict între Senat, care susține că regulamentul lor este constituțional și DNA care spune că nu e constituțional. Asta e disputa, nu Șova. Deci un regulament cu putere de lege care e constatat de DNA care nefiind constituțional. Președintele s-a adresat CCR să decidă. CCR poate să decidă în defavoarea DNA. Iohannis a sesizat conflictul. Asta trebuie să facă președintele", a declarat Ion Cristoiu.

În acest sens, jurnalistul este de părere că "în cazul lui Șova nu a funcționat influența PSD, ci o reacție a Parlamentului care va complica și mai mult, lucrurile în România".

"Cazul Șova, gata, s-a terminat, din punctul ăsta de vedere a scăpat. Doar dacă o să vină ca la Vâlcov, să zică de niște tablouri că au mai descoperit (...) În cazul lui Șova nu a funcționat influența PSD, ci o reacție a Parlamentului care va complica și mai mult, lucrurile în România. O reacție, a început un război și asta poate să vină toate portavioanele, nu pot să intre. A fost o solidaritate, nu cum credeți. Deja a fost o reacție a unui corp. Spun că, în cazul de față, nu am avut de-a face cu o reacție a unui partid sau a altuia. Lucrurile astea se vor complica", a mai spus jurnalistul.

În viziunea lui Ion Cristoiu, "s-a declanșat războiul pe viață și pe moarte și Parlamentul nu are de gând să dea înapoi", ce s-a întâmplat cu Șova nefiind "expresia unor indicații date".

"Haideți să facem o radiografie corectă a ceea ce s-a întâmplat. A fost altceva. S-a ajuns la 'Stalingradul' Parlamentului, adică nu mai poate să dea înapoi și nu mai au de gând să dea înapoi. Va fi un război. Ce să facă strada? Eu spun când e război și Parlamentul a intrat în război cu DNA. S-a declanșat războiul pe viață și pe moarte și Parlamentul nu are de gând să dea înapoi. Ce s-a întâmplat cu Șova nu a fost expresia unor indicații date. Supraviețuirea, în cazul de față, e vorba de un instinct. Pe un an și jumătate nu vor să fie arestați. Eu analizez și spun că, după părerea mea, cazul Șova este semnul că ăia nu mai pot. E vorba de supraviețuire. Decât să facă pușcărie (...) Vă atrag atenția că față de regimul Traian Băsescu, unde toți au fost în libertate fără excepție, în frunte cu Dan Voiculescu, de data asta prioritar e arestul preventiv și asta ziceam de reacția Parlamentului și a treia reacția va fi a Înaltei Curți care va începe să respingă (...) Nu pot să nu văd că există un val de, mai ales, arestări preventive și probabil că la asta a reacționat Parlamentul și, fiind vorba de supraviețuire, fiecare de acolo știe că acolo poate să ajungă el", a afirmat Ion Cristoiu.