MENIU

Cristoiu: Tăriceanu vrea să-i facă lui Voiculescu, de ziua lui, un cadou - suspendarea lui Băsescu

Jurnalistul Ion Cristoiu consideră că a treia tentativă de suspendare a președintelui Traian Băsescu, plănuită de Călin Popescu Tăriceanu, este doar un cadou pentru Dan Voiculescu, de ziua lui.

Într-o postare pe blogul său, Ion Cristoiu a precizat că, deși în Constituție scrie clar că referendumul de suspendare se poate organiza în cel mult 30 de zile, după ce Parlamentul aprobă propunerea, Tăriceanu propune ca zi de suspendare 23 septembrie, iar referendumul pe 2 noiembrie, care este ziua primului tur.
„Orice elev care știe aritmetică mai bine decît Călin Popescu Tăriceanu, pentru că nu-i ocupat cu însurătoarea perpetuă, pînă-n pragul morții, precum berbantul nostru, își dă seama că între 23 septembrie și 2 noiembrie sunt 40 de zile și nu 30”, scrie Ion Cristoiu pe blogul său.
„Când i s-a atras atenția că 23 septembrie 2014 e o dată imposibilă constituțional, Călin Popescu Tăriceanu nu s-a grăbit să pună altă dată. Explicația? Țineți-vă bine, să nu leșinați! Pe 26 septembrie 2014, e ziua de naștere a Pușcăriașului Dan Voiculescu. Și Călin Popescu Tăriceanu vrea să-i facă drept cadou, de ziua lui, Suspendarea lui Traian Băsescu!”, mai spune Ion Cristoiu.
„Și uite așa, prezervativul politic Tăriceanu e folosit nu numai de Victor Ponta, dar și de Dan Voiculescu”, încheie Ion Cristoiu.