MENIU

Cristoiu, despre criza imigranţilor: "E una din cele mai mari ipocrizii din istoria modernă"

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat, în emisiunea lui Rareş Bogdan de la Realitatea TV, efectele pe care criza imigranţilor le are asupra Europei în general şi asupra României, în special.

Într-o intervenţie telefonică în emisiunea Jocuri de Putere, cu Rareş Bogdan, Ion Cristoiu a explicat că "avem de-a face cu una dintre cele mai mari ipocrizii din istoria modernă a Europei" din partea marilor state europene.

"Doamna Angela Merkel nu e unică, a venit Victor Ponta după ea, care mai avea puţin şi lansa în eter invitaţii refugiaţilor să vină. Nu înţeleg acum de ce se fac bariere la hotare....Victor Ponta ne spunea că toţi cei care se îtnreabă cum sunt apărate graniţele sunt xenofobi, răi europeni, el fiind singurul bun european. A venit apoi reprezentantul croat, care spunea miercuri că imigranţii sunt bine veniţi şi joi nu ştia cum să îi trimită la vecini.

Liderii au judecat cu rărunchii şi nu cu inteligenţa rece. Nu au dat de la început un semnal în care să arate că e o problemă, că integrarea nu va fi aşa caldă...când îi primeşti cu ursuleţi, nu doar din Siria vin, ci şi din Burkina Fasso.

Am avut de-a face cu una dintre cele mai mari ipocrizii din istoria modernă a Europei, în primele zile era o întrecere cine îşi deschide mai tare braţele, acum nu ştiu cum să îi paseze unii de la ceilalţi.

Gardul atât de criticat al lui Orban e un biet gard faţă de această imagine tâmpită a croaţilor care îi trimit pe oameni cu trenul în Ungaria.

Trebuie să recunosc că mă întreb unde e premierul şi e o operaţiune de imagine bună pentru Gabriel Oprea. Nu are nicio valoare pentru că e făcută în eventualitatea că refugiaţii vor trece frontiera.

Cealaltă problemă nu are legătură cu corturile. Vor fi repartizaţi de UE să îi integrăm, nu să stea în corturi, vor avea nevoie de apartamente. Vor veni cu dispoziţie de la UE să îi integrăm. Noi deocamdată facem exerciţii, marea problemă e că România s-ar face pulbere dacă ar veni 10.000, ca în Ungaria. Cealaltă mare problemă e ce facem cu ei când vin la Otopeni sau în Gara de Nord", a conchis Cristoiu.