MENIU

Cristian Tudor Popescu: Tiberiu Niţu nu demisiona dacă mai era Victor Ponta premier

<p>Cristian Tudor Popescu&nbsp;</p>

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a afirmat la Realitatea TV că este o premieră în istoria România ceea ce se întâmplă cu Tiberiu Niţu. "Am avut prim miniştrii care au fost cercetaţi de procurorii anti-corupţie, trimişi în judecată şi condamnaţi. Am avut miniştrii, primari... Nu aveam un procuror general", a spus acesta, adăugând că în urmă cu câţiva ani acest lucru era ceva de neimaginat şi că un procuror general nu putea fi "atins nici cu o floare".

"În urmă cu câţiva ani un procuror general nu putea să fie atins nici cu o floare, în niciun caz cu lucruri mult mai grave precum cele de care auzim că este acuzat domnul Niţu: folosirea fără drept a coloanelor oficiale de deplasare", a mai spus jurnalistul.

"Domnul Tiberiu Niţu şi-a dat demisia acum după îndelungi ezităţi, nu din onoare, ci dintr-un motiv foarte simplu: pentru că nu mai este premier Victor Ponta. Dacă ar fi avut spatele asigurat de domnul Ponta ar fi rămas în funcţie", a mai explicat Cristian Tudor Popescu, precizând că Tiberiu Niţu a fost mereu slujbaşul lui Victor Ponta.

"Eu nu am uitat de examenul pe care l-a dat acest domn, a fost de o penibilitate şi mediocritate neimaginabilă. Locul lui acolo a fost de om a lui Ponta", a completat jurnalistul.

Legat de declaraţiile făcute astăzi de Gabriel Oprea, Cristian Tudor Popescu a precizat că "încearcă mereu să adopte nişte posturi de erou, însă nu reuşeşte decât să fie penibil".

"Vinovăţia lui în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină este clară pentru mine. Este clar că nu are prea multe şanse în justiţie ţinând cont de încălcarea legii de un număr covărşitor", a mai afirmat acesta.

"Sunt ultimele trepte ale încheierii unei epoci...epoca Ponta. Pleacă Oprea, pleacă Niţu, nu ştiu cine a mai rămas", a încheiat Cristian Tudor Popescu.

Mai multe articole despre:
demisie Cristian Tudor Popescu Tiberiu Niţu