MENIU

Cristian Tudor Popescu, reacție furibundă după scandalul aderării României în Schengen: Să ne amintim că Hitler a fost austriac?

Sursa foto: Facebook / Cristian Tudor Popescu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a avut cea mai dură intervenție în umilința pe care ne-a provocat-o Austria în scandalul iscat în jurul intrării României în Spațiul Schengen. „Minciuni și absurdități încremenitoare, calcă România pentru că poate!”, asta a spus celebrul jurnalistul. 

„Ce fac acum cancelarul Nehammer și partidul său înseamnă, peste jignirea și desconsiderarea României, o lovitură de stat împotriva Uniunii Europene, statul fiind Austria. Comportamentul de Sturmbannführer SS al lui Nehammer, cel care, cu o privire sticloasă, mitraliind cu minciuni și absurdități încremenitoare, calcă România în picioare pentru că poate, este un mesaj de susținere pentru neonaziștii Reichsbürger. Care tocmai au încercat o lovitură de stat cu asasinate plănuite și ocuparea Parlamentului în Germania. Și pentru întreaga extremă dreaptă xenofobă, anti-U.E., antidemocrație, pro-Putin din Europa. Și un omagiu adus lui Jörg Haider, nazistul care, în urmă cu câțiva ani, a ajuns cu partidul său la guvernare, Austria suportând sancțiuni U.E. pentru asta. Să ne amintim că Hitler a fost austriac? Consecințele pentru unitatea europeană încep deja să apară. Bulgaria anunță că, dacă nu va fi primită, va boicota toate hotărârile pe care U.E. le va lua de acum înainte în problema migranților”, este mesajul transmis de jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Mai multe articole despre:
Cristian Tudor Popescu schengen