MENIU

Cristian Preda: O voi vota pe MONICA MACOVEI! Regret că am atacat-o pe nedrept

<p>CExN al PMP propune EXCLUDEREA din partid a lui CRISTIAN PREDA</p>

Vicepreşedintele PMP Cristian Preda anunţă, în prima zi a campaniei electorale, că va vota cu Monica Macovei la alegerile prezidenţiale, precizând că regretă că a criticat-o în câteva rânduri în mod nedrept şi că retrage afirmaţiilor ”făcute uneori în pripă”, scrie Mediafax.

”La prezidenţiale, voi vota cu Monica  Macovei! Suntem colegi în Grupul de Dialog Social, am lucrat împreună, vreme de cinci ani, în Parlamentul European, ne-am aflat pe aceeaşi baricadă în PDL, atunci când eram în acel partid, azi dispărut. Faptul că, la alegerile europene din mai, am adoptat tactici diferite de reînnoire a mandatelor nu diminuează cu nimic solidaritatea noastră politică. Cu acel prilej, am criticat-o în câteva rânduri, în mod nedrept. Nu a răspuns cu aceeaşi monedă. Regret acele atacuri şi retrag afirmaţiile făcute, uneori, în pripă”, scrie Cristian Preda pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, ideile susţinute de Monica Macovei în precampanie reprezintă o abordare consistentă a mizei alegerilor pentru Cotroceni: ”e vorba despre păstrarea sprijinului politic pentru instituţiile statului de drept, după atacurile la care au fost supuse de către USL şi succesorii nefastei alianţe, Ponta şi Tăriceanu”.

 Mai multe pe Mediafax

Dezvăluirile lui Udrea

În urmă cu câteva zile, Elena Udrea dezvăluia cum s-au bătut intelectualii din PMP pe scaunele de candidați eligibili la europarlamentare. "Toți au vrut să ajungă europarlamentari. Nu știam cum să facem clasamentul pentru că aveau un CV similar, pregătire similară și atunci am spus decideți voi care să fie ordinea pe lista la europarlamentare Noi ăștia neintelectuali am plecat și i-am lăsat să discute. I-a prins 7 dimineața, s-a dus discuția pe cine are doctorate la Sorbona, cine are la Paris, pe grade în masonerie și așa mai departe. Toți, în afara de Siegfried Mureșan, s-au supărat. Îmi asum că n-am putut să fac astfel încât PMP să ia cinci locuri la europarlamentare”,  a declarat marți Elena Udrea.

"Unde e carte multă e și prostie multă", a declarat Udrea făcând trimitere la Teodor Baconschi și Adrian Papahagi.

Ion Cristoiu: Monica Macovei e cel mai demagog dintre candidații la președinție