MENIU

Cristian Ghinea, despre PNRR: „Comisia Europeană este destul de chichiricioasă”

Foto arhivă Inquam

Ministrul Fondurilor Europene spune că România a făcut „paşi enormi” în negocierile în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), el susţinând că aceste negocieri provoacă nemulţumirea unor ţări mari din Uniunea Europeană. Ministrul afirmă că transporturile, educaţia, sănătatea, pădurile sunt componentele „cele mai avansate” în cadrul negocierilor. 

„În cazul PNRR, de la bun început trebuie să pui toate detaliile, toate proiectele, toate investiţiile, tot costingul, toate jaloanele, pe,ani şi apoi după ce Comisia acceptă această componentă, tu îţi vezi de treabă. Când mai faci un pas, mai iei o tranşă de bani. Deci Comisia este destul de chichiricioasă, ca să spun aşa, în momentul ăsta, pentru că după ce-şi dă ok-ul pe o componentă, până în 2026 nu prea mai are ce să facă pentru a supraveghea implementarea acelei componente. Este un cu totul alt sistem de muncă. A fost o muncă enormă, o presiune enormă pe noi şi am făcut paşi enormi pe cele mai multe dintre componente, pe altele suntem în negocieri”, a afirmat Cristian Ghinea sâmbătă, la un post TV.
 
Ministrul afirmă că transporturile, educaţia, sănătatea, pădurile sunt componentele „cele mai avansate”. 
Conform acestuia sănătatea este „o componentă foarte avansată” în cadrul PNRR, iar autorităţile române îşi menţin punctul de vedere conform căruia solicită o alocare substanţială pentru infrastructura rutieră, deşi Comisia Europeană consideră că alocarea pentru transport solicitată de România este prea mare. 
Mai multe articole despre:
pnrr cristian ghinea fonduri europene