MENIU

Cristian Diaconescu: ”Fără sprijinul politic al lui Iohannis, Cabinetul Cioloș nu va rezista”

<p>Cristian Diaconescu: SUA, Franţa şi Rusia pot distruge Statul Islamic &icirc;ntr-o săptăm&acirc;nă</p>

Fostul ministru de externe al României, Cristian Diaconescu, a fost invitatul lui Rareș Bogan la ”Jocuri de putere”, unde a făcut o scurtă analiză a Cabinetului de miniștri propus de premierul desemnat Dacian Cioloș. Fostul demnitar este de părere că Guvernul lui Cioloș, generat în situații excepționale, este format din oameni realizați, potrivit Realitatea TV.

”Guvernul lui Cioloș este un guvern generat in situatii exceptionale. Este un guvern generat om cu om, un guvern format din oameni, in marea lor majoritate, realizati. Trebuie sa vedem daca si capacitatea lor profesionala reuseste sa creeze solutii. Problemele lor vor fi de maine, cand probabil vor fi politic omologati de Parlament. Vor ajunge intr-o administratie ale carei neimpliniri a stat la baza crizei care a stat la baza lor.

Dupa parerea mea, fara sprijinul politic al președintelui Iohannis, care va trebuie sa faca pasul politic catre partide, ei nu vor rezista. Acest guvern va trebui sa inteleaga ca orice masura luata va fi corectat de catre un partid. acest guvern este necesar sa intre cu forta in regulile nescrie ale administratiei care formeaza practica de zi cu zi a administratiei. Guvernul va prelua o serie de institutii de control - Banca Nationala, ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară), consiliile de administratie de la orice fel de institutie care se afla in subordinea PArlamentului, nu vor putea sa le schimbe orice ar face.

Ei vor trebui sa lucreze cu aceste institutii asa cum sunt ele acum. Din punctul meu de vedere, ministrii preiau o parte a administratiei Romaniei asa cum este acum si nu au ce sa faca din punct de vedere legal. Fara ajutorul lui Iohannis, in relatia cu partidele, pentru nsite oameni care si-au exercitat meseriile in zone reglate, ei vor trebui foarte rapid sa vada in ce societate traiesc.”, a explicat Cristian Diaconescu.