MENIU

Cristi Danileţ: Un raport arată că 80% din informaţiile din arhiva SIPA mergeau către Rodica Stănoiu

Judecatorul Cristi Danilet spune, intr-un interviu pentru Revista 22, ca un raport din 2005 arata ca 80% din informatiile din arhiva fostului serviciu secret al Justitiei SIPA mergeau direct la ministrul de resort din acea vreme, Rodica Stanoiu, anunţă hotnews.ro. 

Intrebat daca a gasit in arhiva SIPA vreo dovada ca s-au trimis documente catre ministrul Stanoiu, judecatorul Cristi Danilet a raspuns:

"Da, o parte a documentelor vazute de mine aveau o insemnare 'trimis catre Cabinetul ministrului'. Am vazut-o in mod repetat. Exista un raport oficial din 2005, facut chiar de DGPA, care spune ca 80% din informatiile din arhiva SIPA priveau magistratii si se duceau direct la ministrul Rodica Stanoiu".

Acesta crede ca procurorii care au deschis dosar penal ca urmare a plingerii facute de el ar putea avea acces la arhiva, chiar daca aceasta este secretizata, si vor putea constata ca e vorba de informatii strinse nelegal si atunci s-ar putea "extinde cercetarile cu privire la posibile fapte de abuz" comise de ministrii de justitie de atunci.